Etusivulle

metalligrafiikkaa
PINNAN ALLA
grafiikan uniikkivedos
85 x 66 cm
valm. 2004

Hevosteema on toistunut useassa teoksessani. Uskon sen symboloivan haluani täydelliseen vapauteen. Vapaudenkaipuuni ei rajoitu vain fyysisiiin ja konkreettisiin asioihin. Oman mielen avoimuus ja vapaus on tärkeää. Se antaa mahdollisuuden tehdä elämääni muutoksia ja uudelleenvalintoja.
Olenko itseni este? Minä itse voin lokeroida ajatukseni, museoida mieleni ja muumioida sieluni. Kuinka helppoa täydellinen vapaus onkaan unessa, jossa lennän äärettömyydessä ja jossa kaikki on mahdollista. Ajan, paikan ja olomuodon muutokset tapahtuvat silmänräpäyksessä ajatuksen voimalla.
Vapauden kaipuuni syntyy siitä, että mieleni syvyyksissä on salaisuuksia, jotka olen piilottanut itseltäni ja jotka pyrkivät esiin. Pinnan alla on toteutumattomia unelmia. Vapaus ilmenee kuvissani hevosena, joka muistuttaa minua rajattomista mahdollisuuksistani.

Teokseni ovat uniikkeja kuten luonta. Ei ole toista täysin samaa luontokappaletta. Ne voivat olla samankaltaisia, mutta silti yksilöllisiä. Miksi tehdä omasta teoksestani kopio? Miksi ehdä elämästäni jonkun toisen elämän kopio? Meillä kaikilla on unelmia - pinnan alla odottamassa oikeuttaan vapauteen.

Soile Iivonen

 

etusivulle

© Soile Iivonen 2006