Etusivulle

paperi-installaatio 2005 Iivonen-Perkiö

ON THE OTHER HAND

5-osainen paperi-installaatio
Soile Iivonen - Helena Perkiö 2005


Teos syntyi keskusteluistamme naisen elämästä. Pohdimme miten aikaisempien sukupolvien tytöt, naiset, vaimot, äidit ja isoäidit ovat eläneet ja mitä media kertoo tämän päivän tilanteesta.
Kokosimme installaation materiaalin kuukauden ajalta Pirkanmaan lehdistä 15.3.-15.4.2005. Mukaan on otettu vain ns. asiatekstit - ei mainoksia, ei seksipalstoja eikä henkirikoksia. Teos on eräänlainen kunnianosoitus esiäideille, jotka olivat tärkeitä vaikuttajia yhteisössään ja raivasivat omalla työllään parempaa maailmaa meille jälkipolville.
Teoksen punaiset kädenjäljet symboloivat elämään liittyviä asioita, jotka vaativat huomiota. Punainen väri kertoo vaarasta, vallasta, verestä, kuolemasta. Edellisiin sanoihin liittyy toimivat kädet, jotka voivat alistaa, lyödä, tappaa, mutta myös koskettaa, auttaa, hoivata ja parantaa. Punainen väri sekä kädet ovat iso osa itse elämää aina siitä lähtien, kun ensimmäiset punaiset kädenjäljet painettiin kalliomaalauksiin. Veren avulla ihminen jätti merkin identiteetistään jälkipolville.

etusivulle

© Soile Iivonen 2007