Etusivulle

VIDEOTEOKSIA

PLIKKA Video kertoo tamperelaisen Suoma-nimisen työläistytön tarinaa vuosisadan vaihteessa, kun hän 14-vuotiaana pääsee tehtaaseen ja aikuisten maailmaan.
25 min, 2006, mustavalkoinen, digit.videokamera/Final Cut Pro
valokuvat: Suoman lasten arkistot,
teksti: Leila Iivonen äitinsä haastattelun pohjalta
kuvankäsittely ja lukija: Soile Iivonen
HEVOSHAAVEILIJA - Horse Dreamer Toteutumattomia haaveita ja vapautta käsitellään videossa, jossa taideteoksen ja todellisuuden rajat hämärtyvät.
2 min, 2006, digit.videokamera/Final Cut Pro
kamera: Helinä Hukkataival
musiikki: Igor
KATSEEN VANKI - Caught by the Eye Seitsemän silmää liikkuvat spiraalimaisesti yhden ison silmän ympärillä. Meitä katsotaan ja me joudumme katsomaan - sitäkin mikä sattuu silmiin.
3 min, 2006, looppaava, mykkä, digit.videokamera/Final Cut Pro + After Effects
JOSSAIN - Somewhere Eri ikäisten (12-80 v.) henkilöiden silmät liikkuvat kuva-alalla kertoen sukupolvien kierrosta.
2 min, 2006, looppaava, mustavalkoinen, digit.videokamera/Final Cut Pro + After Effects
EAT THIS Pohdin suhdettani ruokaan. Milloin, miksi ja millaista ruokaa syön? Onko ruoka ongelma - psyykkisesti, terveydellisesti, sosiaalisesti vai maailmanlaajuisesti?
4 min, 2005, mykkä, digit.videokamera/Final Cut Pro
Kännykkävideot -mobile phone videos Allaluetellut kännykkävideot on kuvattu Nokia 3650 mobile phone video/camera -puhelimella 2003, noin 1 min, iMovie/Quick Time Player

WORKSHOP -video kertoo yhdestä päivästäni, kun kuvasin työpajaprojektissa kotikaupunkini näkymiä ja työskentelyä mediamuseo Rupriikissa.

HOME ALONE Kuvasin kännykkävideon kääpiösiili Nöpön kuvakulmasta. Minkälaista on olla lemmikkieläimenä - yksin kotona?

LEAVING Tämä kännykkävideo on jatko-osa edelliseen. Video kyselee ihmisen motiivia pitää lemmikkieläintä, kun suurin osa perheenjäsenistä on päivät koulussa tai töissä sekä illalla vielä harrastuksissaan. Riittääkö hoidoksi ruoka ja vain hetki kämmenellä?

WELCOME HOME! Miten monta kertaa olet tullut kotiin väsyneenä toivoen hetken hiljaisuutta ja rauhaa ympärillesi? Kitara soi vahvistimesta, pianon kilkutus iskee otsalohkoosi. Kunpa saisi poistettua kaiken äänen kuten videosta!

CITY LIGHTS in November -video kiertää keskikaupungilla ja näyttää Tampereen kaupungin valot marraskuulla 2003.
PRO AQUA Video esittelee ympäristötaideteosta Pro Aqua, jonka olen tehnyt Toijalassa Nahkialan järven ympäristöön 2003 Helena Perkiön kanssa. Teos on kannanotto puhtaan veden puolesta.

etusivulle

Soile Iivonen © 2006