MUISTOISSA

Vihreämmille laitumille ovat siirtyneet seuraavat rakkaat virtuaalihevoset...

o. Do It Again xx
s. 24.1.2000 Ruotsi
k. 2.7.2001
Asse oli luonteeltaan oikea herrasmies. Ori käyttäytyi hyvin oli seurassa sitten tammoja tai muita oriita, ikinä ei tarvinnut pelätä että Asse alkaisi huutamaan tai hyppimään. Asse oli pääasiassa kouluratsuna ja varsoja se ei kerinnyt täällä NL:ssä jättämään yhtäkään. Ruotsista Assen mukana meille tuli kuitenkin sen jälkeläinen Do It Never Again xx, joka jää nyt todennäköisesti talliin antamaan uutta verta pv-kasvatukseemme.
Asse kuoli 1.-2.7 välisenä yönä nukkuessaan sydänkohtaukseen. Eläinlääkäri sanoi, että mitään ei olisi ollut tehtävissä vaikka sydänkohtaus olisi tullut päivällä ja apu olisi tullut heti. Nyt Asse pääsi rauhallisesti nukahtamaan ikuiseen uneen. Nyt sillä on tilaa juosta ikuisten vihreiden laitumien poikki ilman jalkavaivoja.

t. Kashmir's Azalea ox
s. 21.12.1999
k. 5.8.2001
Sasa oli hoitohevoseni Kashmir's:in vielä toimiessa. Sieltä tamma kuitenkin muutti Apple Treehen, josta sen sitten ostin itselleni viettämään eläkepäiviä. Sasa oli vielä vanhempanakin tulinen pakkaus. Se rakasti maastoilua ja oli esimerkillinen äiti. Yksi virtuaalimaailmaan jääneistä varsoista on wpb-ori AT Proud One (i. Apple Tree's Super Nova, wpb). Sasu oli jo 20-vuotias, ja keuhkot olivat reistailleet jo jonkin aikaa. Vaikka heiniä kasteltiin ja ympäristö yritettiin pitää niin "pölyvapaana" kuin vain tallissa on mahdollista, oli eläinlääkärin tuomio aluillaan oleva puhkuri. En halunnut että tamma saisi kärsiä vielä vanhuuden kolotuksen lisäksi puhkurista, joten päätös oli tehtävä. Halusin tamman saavan laukata vihreämmille laitumille niin hyvässä kunnossa kuin vain mahdollista ja ennen kaikkea arvokkaasti. Eläinlääkäri tuli sunnuntaina (5.8) ja antoi Sasalle viimeisen piikin. Sasa sai viimeisen lepopaikkansa heinäkuussa kuolleen Assen vierellä suuren pihakoivun alta.

o. Do It Never Again xx
s. 23.8.2000 Ruotsi
k. 6.12.2001
Nappi päästettiin ikuiseen uneen itsenäisyyspäivänä 2001. Ori oli riehunut tarhassa ja päässyt jotenkin sieltä vapaaksi. Herra löysi tiensä tammatarhoille ja liukkaalla kelillä hokit eivät pitäneetkään. Kaatuessaan Napin vasen takanen katkesi ja luut törröttivät nahan lävitse. Eläinlääkärin mukaan jalka olisi voinut parantua pitkän ajan kuluessa, mutta entiselleen se ei enää koskaan tulisi. Halusin päästää Napin vihreämmille laitumille laukkaamaan, koska parantuneellakaan jalalla se ei olisi voinut viettää täysipainoista elämää.
Nappi tullaan muistamaan arvonsa tunteneena oriina, tallin ehdottomana kuninkaana. Napin viimeisin jälkeläinen, fwb-ori NL Fullhouse, tulee toivottavasti jatkamaan isänsä jalanjäljissä.

t. Elektra
s. 26.4.2000 Saksa
k. 5.11.2001
Ella oli upea musta koulutamma, jonka massiivinen olemus ja elegantit liikkeet hurmasivat kaikkialla. Ella oli tallimme vanhin asukas ja tammatallin ehdoton kuningatar. Laitumella se otti suojiinsa nuoria tammoja, jotka vasta opettelivat hevosen elämää.
Tämä lempeä jättiläinen nukkui pois pian Napin jälkeen. Aamulla talliin mennessäni tamma ei noussutkaan hörisemään, vaan makasi jähmettyneenä karsinassaan. Eläinlääkärin mukaan Ella siirtyi vihreämmille laitumille sydämen petettyä.

o. Firecracker
s. 11.3.2000
k. 10.12.2001
Siittolamme kasvatustoiminta koki kovan kolauksen, kun veteraani-ori Keksi siirtyi vihreämmille laitumille. Keksi oli loistava kouluratsu ja menestyi näyttelyissä. Luonteeltaan ori oli rauhallinen ja kiltti, mutta sen silmäkulmassa oli aina tietty pilke. Mikään ei tuntunut siitä pitkästyttävältä. Ja jos tylsää oli, keksi ori itse itselleen tekemistä.
Keksillä oli kova ähky 9.12, josta se juuri ja juuri selvisi. Seuraavana yönä tuli kuitenkin komplikaatioita, ja eläinlääkäri joutui sen lopettamaan. Kakun viimeiseksi jälkeläiseksi jäi ori NL Reggie (e. Elektra, joka nukkui pois 5.11.2001). Reggiestä odotetaankin nyt isänsä ja emänsä seuraajaa niin kouluradoilla kuin näyttelykehissäkin.

t. Regina
s. 24.12.2000
k. 1.2.2002
Regina nukkui pois saatuaan sydänkohtauksen karsinassaan 13-vuotiaana. Tammalla oli ilmeisesti synnynnäinen sydänvika, ja eläinlääkärin mukaan oli ihme että se eli näinkin vanhaksi. Regina oli todella hieno tamma, oikea unelmaratsu osaavalle ratsastajalle. Regina ei kerinnyt jättämään kuin kaksi jälkeläistä, mikä on todella sääli. Tammalla olisi ollut paljon annettavaa FWB-kasvatukseemme.

o. Pyriet II
s. 14.3.2000
k. 20.2.2002
Pyri päästettiin ikuiseen uneen pitkän sairastelun päätteeksi. Pyrin keuhkot alkoivat olla huonossa kunnossa ja jalatkin alkoivat vaivata. Lopulta oli parasta päästää se lepoon niinkin korkeassa kuin 23-vuoden iässä.
Pyri tuli meille Katalta, eikä kerinnyt paljoakaan vaikuttamaan jalostukseemme. Hieno ori oli, ja koko tallin väki jää kaipaamaan tätä suurta persoonaa.

t. Cabaret
s. 20.8.2000
k. 4.5.2002
Kakku oli yksi tallin upeimmista tammoista. Tämä holsteiner-tamma jätti meille todellisen helmen, II-palkinnon kantakirjaoriin NL Charlie Chaplinin. Kakku oli tammamaisen oikukas, mutta rakastettava persoona. Ikää Kakulle kertyi kunnioitettavat 21 vuotta, ja nuorena tullut vamma alkoi vanhoilla päivillä vaivaamaan.
Kakku siirtyi vihreämmille laitumille rauhallisesti omassa karsinassaan sydämen pysähdyttyä. Koko tallin väki tulee kaipaamaan tätä suurta persoonaa.

o. Kashmir's Magnanimous ox
s. 9.7.2000
k. 3.8.2002
Mani siirtyi vihreämmille laitumille 25 vuoden iässä pahan ähkyn vuoksi. Oriilla alkoi jo ikä painaa ja siksi olikin parempi päästää se vihreämmille laitumille. Mani oli aivan upea herrasmies, ja koko tallin väki tulee kaipaamaan sitä.

t. Crown Princess xx
s. 24.8.2000
k. 22.8.2002
kantakirjattu III palkinnolla
Cutte oli omistukseeni tullessaan säikky eikä luottanut ihmisiin juuri ollenkaan. Ajan myötä tamma oppi luottamaan niihin jotka sen kanssa paljon puuhailivat, vieraita kohtaan se oli edelleen ujo ja varautunut. Cutte kantakirjattiin maaliskuussa 2002 III-palkinnolla ja se on jättänyt muutamia todella hienoja jälkeläisiä (mm. oriin AC Apollo Grande xx). Cutte jouduttiin lopettamaan 24-vuoden iässä koska se alkoi olemaan jo todella kankea ja jalat reistailivat. Aamuisin Cuttella oli todella vaikeuksia nousta makuulta. Raskas päätös oli tehtävä ja 22.8.2002 tämä rakas ystävä pääsi vihreämmille laitumille. Cutten orivarsalla on suuret kavionjäljet täytettävänään, mutta uskon että pojasta tulee yhtä hieno kuin emästäänkin.

t. Pallas Athene xx
s. 15.4.2002
k. 9.9.2002
kantakirjattu III palkinnolla
Sasu oli minulle se kaikkein rakkain virtuaalihevonen. Tamma tuli omistukseeni suoraan Englannista 5-vuotiaana, ja eli omistuksessani 25 virtuaalivuotta. Vanhuuden päivilläkään Sasusta ei olisi uskonut että ikä jo painaa, sillä oli edelleen sitä samaa sähäkkyyttä kuin nuoruusvuosinaankin. Tamman keuhkot alkoivat kuitenkin viimeisen vuoden aikana reistailemaan, ja raskas päätös oli tehtävä. Tamma olisi todennäköisesti kärsinyt talvipakkasilla, joten raskas päätös oli tehtävä. Sasu pääsi laukkaamaan vihreämmille laitumille 9.9.2002 parhaan ystävänsä Cuten rinnalle.
Sasu oli yksi ensimmäisistä kantakirjatammoistani, kun se maaliskuussa 2002 kantakirjattiin III-palkinnolla. Tamma ehti jättää 6 upeaa jälkeläistä, joista omistuksessani ovat tamma NL Afterglow ja ori NL Illumination. Varsoilla onkin suuret kavionjäljet täytettävinään.

o. Apple Tree's I Am
s.18.3.2001
k.16.10.2002
Aatu jouduttiin lopettamaan todella huonokuntoisena edellisen omistajan laiminlyönnin vuoksi. Aatu oli aivan upea hevonen ja hyvä esteperiyttäjä, luonteeltaan oikea herrasmies. Nyin oriin siitokseen ja viettämään eläkepäiviä, mutta joudun sen hakemaan takaisin muiden myymieni hevosten kanssa sillä hevoset olivat todella huonossa kunnossa. Aatulla oli ikää jo 19 vuotta ja entisenä kilpahevosena se ei ole tottunut seisomaan tyhjän panttina. Vielä meillä ollessaan Aatulla ratsastettiin aktiivisesti. Valitettavasti oriin fysiikka romahti kun se joutui toimettomaksi, koska ennen se oli tottunut liikkumaan säännöllisesti. Aatua jää kaipaamaan suuri joukko ystäviä.

o. Capriccio
s.18.11.2001
k.7.11.2002
KRJ:n laatuarvostelussa II-palkinto 78p.
Kapu lopetettiin omaan tarhaan eläinlääkärin avustuksella jo pitkään jatkuneiden jalkavaivojen vuoksi. Oriin takajalat olivat todella jäykät ja välillä ne pettivät alta. Eläinlääkärikään ei osannut sanoa mikä jaloissa oli. Kapu oli vielä vaivojen alettua oma itsensä, temperamenttinen ja pirteä. Vähitellen kivut takajaloissa sammuttivat pilkkeen oriin silmäkulmasta ja silloin kypsyi päätös oriin päästämisestä vihreämmille laitumille. Kapu oli aivan upea ori niin kisakentillä kuin jalostuksessakin. Oriin kaksi viimeistä jälkeläistä, ori AC Casanova ja tamma Nectar's Caramba ovat omistuksessani ja kumpikin muistuttaa joka päivä isästään. Kapu oli upea kisahevonen ja antoi aina kaikkensa koulukentällä. Tätä oriita tulemme todella kaipaamaan..

o. Arecas Anthon
s.1.2.2001
k.7.11.2002
Aksu jouduttiin lopettamaan sen tilan romahdettua salaperäisesti. Aksu sai viimeisen leposijansa parhaan ystävänsä Kapun viereltä, joka lopetettiin samaan aikaan jalkavaivojen vuoksi. Aksu oli hieno ori, joka valloitti kaikkien sydämet sinä lyhyenä aikana kun kerkesi omistuksessani olemaan. Tätä persoonallista oriita tulee vielä ikävä.

t. Nectar's Emira ox
s.10.8.2002
k.20.11.2002
Emmi jouduttiin lopettamaan tapaturman seurauksena 3½-vuotiaana. Olin tapani mukaan taluttelemassa Emmiä maastossa, ja kaikki meni hyvin kunnes vastaan tuli hiihtäjä. Jostain syystä Emmi pelästyi hiihtäjää aivan kuollakseen ja riistäytyi käsistäni. Näin tamman suunnistavan suoraan tallia kohti, mutta minulta tallille pääsy kesti huomattavasti kauemmin kuin Emmiltä, olimme päässeet jo suhteellisen kauas ja lumessa rämpiminen oli raskasta. Tallille päästyäni Emmi oltiin saatu kiinni, mutta näin jo kaukaa sen seisovan kolmella jalalla. Emmi oli ilmeisesti liukastunut tallin pihassa ja sen vasen etujalka oli murtunut todella pahasti. Kutsuin heti eläinlääkärin, joka sanoi että Emmistä ei ole koskaan kunnon ratsuksi, todennäköisesti jalka ei kestäisi koskaan edes normaalia liikkumista tarhassa. Jouduin tekemään raskaan päätöksen, ja eläinlääkäri päästi tämän prinsessan vihreämmille laitumille.

o. NL Charlie Chaplin
s.9.6.2001
k.16.12.2002
kantakirjattu II palkinnolla
Kalle oli ehdottomasti tallin kuningas kuolemaansa saakka, tämä ori todella tiesi arvonsa. Kalle oli yksi rakkaimmista hevosistani, ja ensimmäinen hevoseni joka kantakirjattiin VRL:n kantakirjaan. Ori menesty niin koulukentillä kuin laatuarvosteluissakin, nyt talliini jää isänsä kavionjäljissä jatkamaan ori Nectar's Magnifico. Kalle kuoli luonnollisesti sydämen pysähdyttyä, tätä oriita jää kaipaamaan koko tallin väki.

t. NL Daphne
s.18.8.2001
k.16.12.2002
Daphne saapui takaisin omistukseeni monen vuoden jälkeen, mutta tamma jouduttiin miltei saman tien lopettamaan todella huonoksi menneiden jalkojen vuoksi. Eläinlääkärin mukaan tamma ei olisi kestänyt enää kauaakaan edes todella kevyessä käytössä. Tämä tamma oli minulle todella rakkaasta yhdistelmästä (Apple Tree's I Am x Greymask's Margot Verger) ja nyt Daphne pääsee isänsä vierelle vihreämmille laitumille.

r. Rivulet's Wildhunter
s.7.9.2002
k.26.12.2002
Huti oli itselleni tulevaisuuden esteratsuksi hankittu ruuna, joka ei nelivuotissyntymäpäiväänsä nähnyt.. :( Ruuna sairastui yllättäen eikä eläinlääkärikään osannut tarkkaa diagnoosia antaa, epäili virusta joka oli päässyt heikentämään sydäntä. Huti hikosi aivan märäksi jo vartin talutuksen jälkeen ja lopulta sydän petti kokonaan. Ruuna löytyi tarhastaan iltapäivällä kuolleena. Onneksi loppu oli kivuton. Hutia tulee taatusti suuri ikävä, ruunalla oli mitä suurin sydän.

t. Taikatuulen Tähden Tuike
s.16.7.2003
k.9.1.2003
Tämä upea tamma nukkui ikuiseen uneen omassa karsinassaan sydämen pysähdyttyä. Tuisku monta upeaa varsaa joista kaksi viimeistä, tamma Nektarin Perhotar ja ori Nektarin Lumotus, jäivät itselleni. Tuisku menestyi upeasti niin koulukentillä kuin näyttelykehissäkin. Siitä todisteena 10 voittoa ja sijoitusta niin helpoissa kuin vaativissakin koululuokissa sekä kantakirjaus III-palkinnolla.
Tuisku oli luonteeltaan tyypillinen suomenhevonen. Tätä tammaa tulemme todella kaipaamaan, onneksi Tuisku sai arvokkaan lopun ja pääsi laukkaamaan ikivihreille laitumille.
Lukuisia voittoja ja sijoituksia helpoissa ja vaativissa koululuokissa. Kantakirjattu III-palkinnolla, YLA2.

t. AT Silver Belle
s.22.5.2001
k.1.2.2003
Belle oli yksi ehdottomasti rakkaimmista hevosistani ja oli todella raskasta löytää tamma omasta karsinastaan kuolleena. Belle saavutti kunnioitettavan 21-vuoden iän, ja valitettavasti vanhanrouvan sydän ei enää kestänyt. Belle oli nukkunut rauhassa ikuiseen uneen omassa karsinassaan ilman kärsimyksiä.

o. Nighthawk's Charmer
s.15.10.2001
k.2.2.2003
Kamu oli todella hieno ori ja kerkesi olemaan omistuksessani vain vähän aikaa. Ori ei kestänyt näitä talven kovia pakkasia ja se meni todella huonoon kuntoon. Jouduin tekemään raskaan päätöksen ja kutsumaan eläinlääkärin päästämään Kamun vihreille laitumille. Tätä oriita tulee kyllä ikävä.. :(

t. NL Tikku-Nekku
s.16.9.2001
k.20.2.2003
Nekku oli kertakaikkiaan hurmaava tamma ja siitä luopuminen oli raskas päätös. Nekun oikeassa silmässä kuitenkin havaittiin näin vanhoilla päivillä alkanut harmaakaihi ja päätin että tamma pääsee vihreille laitumille ennen kuin se menettää näkönsä. Nekku oli säikympi ja arempi kuin ennen, enkä halunnut että se stressaa yhtään enempää sitten kun silmä olisi täysin sokeutunut. Tein raskaan päätöksen ja kutsuin eläinlääkärin. Nekku oli ensimmäinen suomenhevoskasvattini ja minulle todella rakas. Päätös oli raskas, mutta nyt Nekulla on hyvä olla.

t. NL Afterglow
s.12.9.2001
k.23.3.2003
Ami oli minulle todella rakas, ja tamman lopettaminen oli raskas päätös. Amin selkä alkoi olla todella huonossa kunnossa, mikään hoito ei vienyt kipua pois. Ami oli todella upea tamma, ja se jättikin neljä hienoa jälkeläistä, joista viimeisimpänä rp-oriin Nectar's Mr. Valentine. Ami oli itselleni todella rakkaasta suvusta, ja on harmi että itselleni ei jäänyt Amista tammaa.

o. R.M. No Doubt
s.29.8.2001
k.21.3.2003
Onni poistui luotamme luonnollisesti sydämen pysähdyttyä. Jäämme kaipaamaan oriita todella paljon. :(

o. NL Illumination
s.28.1.2002
k.21.3.2003
Naksu jouduttiin tänään lopettamaan, koska ori oli katkaissut jalkansa liukastuessaan tarhassa. Tämän oriin menetys on todella suuri..

t. AT Magic Mariah
s.14.8.2001
k.23.3.2003
Marre oli todella upea kilpaponi ja loistava periyttäjä. Tamma loi hienon pohjan welsh cob -kasvatukselleni ja olikin kantatammani wd-kasvatuksessa. Marren kaksi tammajälkeläistä sekä yksi ori ovat omistuksessani. Marre oli jo jonkin aikaa sairastellut eikä eläinlääkärikään oikein saanut selville mikä tammaa vaivasi. Marre tuntui vain kuihtuvan silmissä. Lopulta tein vaikean päätöksen ja päätin päästää tamman vihreämmille laitumille.

t. Nectar's Luciente
s. 25.8.2002
k. 6.4.2003
Rakas morgan-tammani Lucy nukkui pois vain 8 vuoden iässä. Tammalla todettiin kasvain ja eläinlääkäri ei antanut kovinkaan paljon toivoa toipumisesta vaikka tamma oltaisiinkin leikattu. En halunnut että tämä hieno II-palkinnon kantakirjatamma joutuisi kärsimään varsinkin kun selviytyminen olisi ollut niin epävarmaa. Jouduin tekemään raskaan päätöksen ja annoin eläinlääkärin lopettaa tamman. Lucya tulee ikävä, mutta uskon että näin on parempi.

t. Fiin Dancing Dee
s. 27.12.2003
k. 30.4.2003
Vappuaattomme alkoi ikävästi kun astelin talliin. Rakas nf-tammani Dee löytyi karsinastaan kuolleena. Eläinlääkärin mukaan Deen sydän oli pysähtynyt ja tamma oli poistunut luotamme rauhallisesti. Dee oli aivan upea tamma kaikin puolin. Tamman sydän oli puhdasta kultaa ja se valloittikin monen ihmisen sydämen. Onneksi Dee jätti talliimme kauniin rp-tammavarsan Nectar's Tangon sekä viimeiseksi jääneen varsansa nf-oriin Nectar's Corleonen. Näillä kahdella nuorella on suuret kavionjäljet täytettävinään.

o. Retoricx xx
s. 14.7.2003
k. 23.5.2003
Redi poistui joukostamme eläinlääkärin avustuksella oriin sairastuttua pahaan ähkyyn. Oriin kärsimykset olivat niin suuret, ettei sitä olisi kannattanut lähteä kuskaamaan klinikalle leikattavaksi. Teimmekin eläinlääkärin kanssa raskaan päätöksen ja päätimme päästää Redin laukkaamaan vihreämmille laitumille.
Redi kerkesi olemaan omistuksessani vain vähän aikaa, mutta se jätti lähtemättömän vaikutuksen. Onneksi tallissa kasvaa Redin orijälkeläinen Lyran Ka Artoc xx, josta odotammekin isänsä veroista herrasmiestä.

o. Kuusimetsa's Welsh Party One
s. 6.10.2001
k. 7.7.2003
Weppu saapui talliini viettämään leppoisia eläkepäiviä. Weppu oli jo saavuttanut VIR MVA Ch -arvonimet sekä se oli kantakirjattu II-palkinnolla VRL:n kantakirjaan. Ori hurmasi kaikki tallilla kävijät heti ensimmäisenä päivänä. Oriin oikukas luonne säilyi viimeisiin päiviin saakka ja sen persoonallisuus tulee jäämään ikuisesti mieleeni.
Kevättalvella Wepun kunto alkoi ratkaisevasti heikkenemään, mutta halusin sen saavan nähdä vielä yhden kesän. Wepun kunto ei kesällä kuitenkaan mennyt yhtään parempaan joten tein raskaan päätöksen ja kutsuin eläinlääkärin paikalle. Weppu nukkui rauhassa ikiuneen omalla laitumellaan.

t. Laika
s. 16.8.2002
k. 17.8.2003
Laika jouduttiin päästämään luotamme aivan liian aikaisin. Tamma oli liukastunut laitumella ja jalka oli murtunut todella pahasti. Eläinlääkärin mukaan tammasta ei olisi ollut enää edes siitostammaksi. Menetys on suuri, sillä juuri kantakirjatusta tammasta ei kerinnyt jäämään yhtäkään jälkeläistä.

o. Adoro's Flamer
s. 23.4.2002
k. 6.9.2003
Antsu oli aivan mahtava cob-ori joka valloitti kaikki. Oriilta löytyi luonnetta ja joskus oli vaikeaa, mutta ori oli pohjimmiltaan kiltti ja kultainen ja omasi suuren sydämen. Antsu jouduttiin lopettamaan pitkään vaivanneen selän vuoksi. Antsu tuntui viimeisen vuoden aikana vanhenevan silmissä ja selkävaivojen alettua alkoi päätös Antsun päästämisestä vihreämmille laitumille tuntumaan oikealta. Aamuisin poika oli jo niin jäykkä että liikkeelle lähteminen oli yhtä tuskaa. Antsu jätti kuitenkin hienoja jälkeläisiä joiden odotan jatkavan isänsä jalanjäljissä.

t. Kelina S
s. 26.2.2002
k. 6.9.2003
Kelina oli aivan mahtava tamma kaikin puolin. Tamma oli persoonallinen ja valloittava tapaus. Kesällä sairastettu kaviokuume vei tammalta voimia eikä se enää palautunut niin hyvään kuntoon kuin olisi voinut odottaa. Jouduinkin tekemään raskaan päätöksen lopettaa Kelina samaan aikaan Antsun kanssa. Onneksi Kelina jätti kaksi upeaa tammaa jälkeensä jotka varmasti jatkavat emänsä kavionjäljissä.

t. Midnight Eve
s. 27.12.2002
k. 12.9.2003
Eve koki ikävän lopun saatuaan vakavan ähkyn. Lähdimme tamman kanssa klinikalle, mutta sinne päästyämme tamma oli jo todella huonona eikä sitä saatu enää trailerista ylös. Eläinlääkäri joutui lopettamaan Even traileriin, sillä mitään ei ollut enää tehtävissä. Oli armollisempaa päästää tamma tuskistaan. Tulemme kaikki kaipaamaan tätä räiskyvää ponipersoonaa joka omalla tavallaan valloitti kaikkien sydämet.

t. Nektarin Nöpönenä
s. 12.9.2003
k. 18.10.2003
Suru oli suuri, kun eläinlääkäri totesi että Nöpö ei tulisi enää kaukaa selviämään. Nöpön keuhkot olivat huonot ja sen huomasi väsymisenä pienessäkin rasituksessa. Teimme raskaan päätöksen ja päästimme tämän sydänten valloittajan ikivihreille laitumille.

t. Sunrise's Charity xx
s. 11.2.2003
k. 31.10.2003
Rita jouduttiin lopettamaan valitettavan tapaturman seurauksena. Rita oli liukastunut tarhassa ja jalka oli mennyt poikki. Emme saaneet Ritaa nousemaan ja eläinlääkäri totesi heti saapuessaan ettei tammaa saisi paikaltaan enää liikkumaan. Teimme raskaan päätöksen ja eläinlääkäri antoi Ritalle armahtavan piikin saman tien. Tätä suurisydämistä tammaa tulee kaipaamaan koko tallin väki.

t. Ch Nectar's Nikita
s. 28.12.2002
k. 9.12.2003
Nikita nukkui pois 12 vuoden iässä edellisenä yönä iskeneen ähkyn vietyä tamman voimat lähes täysin. Eläinlääkärin kanssa tulimme siihen tulokseen että tammalle olisi parasta päästä vihreämmille laitumille, ja raskas päätös tehtiin. Onneksi talliin näi Nikitan tammavarsa H.T. Niagara jatkamaan emänsä kavionjäljissä.

Kuvien kopiointi ehdottomasti kielletty!
Sivut suunniteltu resoluutiolle 1024 x 768.
muu materiaali
© Kirsi R.