LIINUN EVAN

evan.jpg (23713 tavu(a))
evan2.jpg (21468 tavu(a)) evan3.jpg (18045 tavu(a)) evan4.jpg (15498 tavu(a)) evan5.jpg (19014 tavu(a)) evan6.jpg (16422 tavu(a))
© Ulrika Nolåker

KUOLLUT 09/2004
 

  • KTK I 82p. (19+19+23+21)
  • MVA-SERT
  • voitot ja sijoitukset estekisoissa x 16
  • voitot ja sijoitukset kenttäkisoissa x 3
  • voitot ja sijoitukset valjakossa x 1
  • muut kilpailutulokset

Evan on luonteeltaan hyvin ponimainen ja energinen. Nuorempana Evan oli jatkuvasti sinkoilemassa joka suuntaan, mutta vuosi vuodelta Evan on rauhoittunut ja oppinut ottamaan rennosti. Utelias ja energinen ori on edelleen ja aina tunkemassa turpansa kaikkialle, mutta turha sählääminen on jäänyt lähes kokonaan pois. Uusissa tilanteissa toki pitää vähän sinkoilla, mutta yleisesti ottaen Evan on rauhoittunut huomattavasti.
Evan on hyvin seurallinen ja huomiosta nauttiva poni. Sillä on aina tietty pilke silmäkulmassa, eikä Evanin kanssa juurikaan ole kahta samanlaista päivää. Evan kokeilee mielellään ihmisen kärsivällisyyttä ja johtajuutta, mutta johtajuuden tultua selväksi Evan ei sitä enää koettele. Kärsivällisyyttä kyllä senkin edestä. :)
Tämä nuori ori on kuitenkin fiksu, eikä se juurikaan turhia rieku, vaikka vauhtia olisikin. Evan ei myöskään pelkää juurikaan mitään, joten ori on ollut helppo opettaa ja tutustuttaa uusiin asioihin. Toivottavasti asiat sujuvat tulevaisuudessakin yhtä hyvin.

Ratsastaessa Evan on oma energinen itsensä. Oriilla on menohaluja vaikka muille jakaa, eikä se aina jaksa ratsastajan pidätteitä kuunnella. Ratsastajalta vaaditaankin suhteellisen paljon, että Evanin saa kulkemaan rauhallisesti ja odottamaan ratsastajan apuja. Välillä Evan nimittäin luulee tietävänsä paremmin mikä on homman nimi ja mitä pitäisi tehdä. :)
Ennakoivan ja sähläävän luonteensa vuoksi Evan ei juurikaan kouluradoilla pärjää. Evan jostain syystä jännittyy kouluradalla helposti eikä se silloin pääse esittelemään liikkeitään, jotka ovat normaalisti näyttävät. Kotioloissa koulua väännettäessä Evan on oikein miellyttävä ja harmittavaa onkin ettei se oikein pääse taitojaan kilpailuissa näyttämään.
Esteillä Evan on kuin kala vedessä. Hermostuneisuudesta ja sähläyksestä ei ole tietoakaan ja ori on itsevarma ja toimiva. Oriilla on kokoonsa nähden loistava kapasiteetti ja tekniikkakin on kunnossa. Evan on kuitenkin vauhdikas esteradoilla, joten aivan kokemattomalle sitä ei voi antaa vaikka ori hyppääkin esteet varmasti.
Maastossa Evan on luotettava siinä suhteessa, että se ei pelkää mitään. Vauhtia tosin löytyy ja pukkisarjojakin nähdään säännöllisesti, joten kokemattoman hommia ei ole Evanilla maastoilu.

Jälkeläiset:

Fannewydd Rhamant Erw-coch Emwnt
Fannewydd Clarabel
Derlwyn Menna
KTK III 61p.
Badlwyn Ffilip
Derwlyn Gwenfair
Kuvien kopiointi ehdottomasti kielletty!
Sivut suunniteltu resoluutiolle 1024 x 768, selaimena IE. Mikäli valikko ei toimi, saat sivukartan esille tästä.
muu materiaali © Kirsi R.