virtuaalihevonen // a sim-game horse

VRL:n kantakirjassa II-palkinto, 70p.
(pisteytys 18+17+16+19)

k. 26.1.2004

Kilpailutulokset (muut kilpailutulokset)
  • irtoSERT

  • voitot ja sijoitukset koulukisoissa x 6

  • voitot ja sijoituksen estekisoissa x 1


Tuikku on nimensä mukaisesti oikea valopilkku tallissamme. Tämä tamma on vuosien saatossa onnistunut kiertämään kaikki kavionsa ympärille, niin vanhemmat tammat kuin nuorisonkin. Tuikku suhtautuu asioihin positiivisesti ja on oikea ilopilleri, tämän tamman silmäkulmassa on aina tietty pilke. Jos Tuikulla sattuu olemaan tylsää, keksii se takuulla tavan viihdyttää itseään. Tuikun kanssa emme kyllä tule näkemään yhtäkään tylsää päivää.
Ratsastaessa Tuikku on energinen ja tarkkaavainen, mutta pysyy koko ajan hanskassa. Tamma huomioi ympäristöään todella tehokkaasti eikä pieninkään muutos jää siltä huomaamatta. Uudet asiat saattavat aina välillä pelottaa, mutta yleensä ottaen Tuikku suhtautuu muutoksiin rauhallisesti. Tuikku on todella nopea oppimaan uusia asioita ja sen kanssa on ollut todella ilo työskennellä.

Kouluradalla Tuikku on herkkä ja eteenpäinpyrkivä, ei koskaan laiska kuten monet muut hevoset. Tuikun ravi on todella näyttävä, joskin hieman ylöspäin suuntautuva.
Esteillä Tuikku on todella eteenpäinpyrkivä ja välillä sillä tuottaa vaikeuksia mahtua sarjaväleihin suuren laukkansa vuoksi. Tuikku on innokas ja lahjakas hyppääjä mutta liikkeensä puolesta se sopii upeasti myös kouluradoille.
Maastossa Tuikku on oikea sählä eikä millään jaksaisi pysyä omalla paikallaan jos on useampia hevosia mukana. Omaksi ilokseen Tuikku hyppii sivuun ja pukittelee, mutta taitavan ratsastajan kanssa se on hallittavissa.
Isänä Tuikulla on aivan upea hannover-ori GBW Lanzacher, jonka suku on täydellinen lisä tammakantaamme. Isän suvusta toisesta polvesta löytyvät upeat periyttäjäoriit VIR MVA Ch Lanzinger ja VIR MVA Ch Rembrant. Emänä Tuikulla on mielestäni hieno AT-kasvatti Apple Tree's Milly, jonka suvusta löytyy legendaarinen Alté. Milly on myös jättänyt upean oriin nimeltä R.M. Final Destination.
Tuikku on osoittautunut lupaavaksi siitostammaksi. Sen kahdesta jälkeläisestä ori Argentinus on kantakirjauskelpoinen ja tamma Millie on aloittanut lupaavasti kilpailu-uransa. Tuikusta on siis lupa odotella myös hyvää siitostammaa.

Jälkeläiset:


GWB Lanzacher
hannover
Akkord's Fager VIR MVA Ch Lanzinger
KTK II 79p.
Fachenda
R.M. Eleganche
KTK II 73p.
VIR MVA Ch Rembrant
KTK I 80p.
Fiorella
KTK I 80p.
Apple Tree's Milly
FWB
Alté
trakehner
-
-
Eternity xx -
-

photos by Thomas Farm