virtuaalihevonen // a sim-game horse

VRL:n kantakirjassa II-palkinnolla, 73p.
KERJ:n alaisissa syysmestaruuksissa isojen ponien luokassa hopeaa

k. 8.2.2004

Kilpailutulokset (muut kilpailutulokset)
  • MVA-SERT, irtoSERT

  • voitot ja sijoitukset kenttäkisoissa x 2

  • voitot ja sijoitukset koulukilpailuissa x 4

  • voitot ja sijoitukset estekisoissa x 1


Ama on oikein herttainen tamma luonteeltaan. Tämä tamma on todella kiltti ja luottavainen ihmisen suhteen. Ama hyppäisi vaikka tuleen jos vain pyytäisi. Aman kanssa on mukava puuhailla ja sitä on ollut helppo kouluttaa, sillä Ama on avoin kaikelle uudelle ja se on nopea oppimaan. Ama on kuitenkin hyvin herkkä, eikä se halua montaa ihmistä samaan aikaan ympärilleen. Isänsä tavoin Ama on hyvin määrätietoinen ja sillä on todella hienot askeleet. Emältään Ama on perinyt johtajaluonteen hevoslaumassa sekä upean suorituskyvyn.

Ama on emänsä tavoin hyvin monipuolinen poni. Kokonsa ansiosta se sopii myös pienikokoisille aikuisille. Aman liikkeet pääsevät paraiten esille koulukisoissa. Amalla on welsh cobeille tyypilliset näyttävät liikkeet, ja varsinkin ravissa jalka nousee korkealle. Ravi ei kuitenkaan jää polkemaan paikalleen, vaan Ama venyttää askeltaan aina hienosti. Laukka on Aman heikoin askellaji, mutta huolellisella ratsastuksella siitäkin saa tavallista paremman. Koulukentällä Ama yleensä kyttää hieman tuomaripäädyssä, mutta se antaa esiintymiseen yleensä sen sopivan kipinän. Amalla kun ei ole tapana jäädä paikalleen jäkittämään, sen saa helposti ratsastettua tuomaripäädyn ohi.
Esteillä Ama on emänsä tavoin hyvin rehellinen ja rohkea hyppääjä. Ama tarvitsee kuitenkin huolellisen ratsastuksen esteelle, muuten se saattaa ponnistaa mistä sattuu. Kieltänyt tamma ei ole koskaan. Ama on nopea kääntymään ja se reagoi todella hyvin ratsastajan pieniinkin apuihin. Ama onkin uusintaradalla aivan omassa elementissään.
Maastossa Ama on perusluotettava ratsu. Ponimainen kujeilu tulee välillä pinnalle ja silloin puskissa saattaa Aman mielestä piileksiä ties mitä petoja. Rauhallisella ja määrätietoisella ratsastuksella Ama kuitenkin unohtaa turhan temppuilun. Maastossa laukatessa Aman takapää saattaa olla vähän turhankin kevyt, mutta kyllä siellä selässä pysyy jos on hyvä tasapaino. =)
Aman isänä on Kuusimetsän upea Champion-ori Kuusimetsa's Welsh Party One, joka on kantakirjattu II-palkinnolla. Oriilla on myös sijoituksia niin koulu- kuin estekisoistakin aina vaativistakin luokista. Aman emä on upea suoritus- ja periyttäjätammani AT Magic Mariah. Emä on menestynyt niin koulu- kuin estekentilläkin sekä laatuarvosteluissa.

Jälkeläiset:


VIR MVA Ch Kuusimetsa's Welsh Party One
KTK II 76p.
Laakson Welsh Dragon -
-
Admire You Max II
Wilhelmiina
AT Magic Mariah
mm. YLA1, lukuisia voittoja ja sijoituksia niin este- kuin koulukilpailuissakin
Dark Forces Energy
Angel Forces
Rockie's Magical Girl A.W. Magical
KTK III
Heaven Must Have Sent You
KTK III 54p, sec. C

photos by Alcheringa Stud, photos of mare Wingana Amanda Jones