virtuaalihevonen // a sim-game horse

NECTAR'S ARGENTINUS

VRL:n kantakirjassa III-palkinto, 60p.
(pisteytys 14+18+13+15)
kuollut 12.11.2003

Kilpailutulokset (muut kilpailutulokset)
  • 2 x MVA-SERT

  • voitot ja sijoitukset koulukisoissa x 3

  • voitot ja sijoitukset kenttäkisoissa x 2

  • voitot ja sijoitukset estekisoissa x 4


Tinosta on kasvanut todella hieno ori niin siitokseen kuin kilparadoillekin. Tino on todella vahva persoona, eikä sen kanssa aina ole helppoa. Tinon mielialat saattavat muuttua hetkessä ja muutoksia on mahdotonta huomata ennakkoon. Perusluonteeltaan Tino on kuitenkin kiltti ja leppoisa kaveri, ja suurimmat särmät varmaankin hioutuvat iän myötä pois. Emältään Tino on perinyt kerrassaan hurmaavan olemuksen, ja se onkin emänsä tavoin kietonut kaikki kavionsa ympärille, oikkuilusta huolimatta.
Kouluradalla Tino suorastaan loistaa ja häikäisee kaikki yleisellä olemuksellaan. Tinossa on sitä tiettyä karismaa, joka tekee siitä ainutlaatuisen. Oriin liikkeet ovat lennokkaat ja näyttävät eikä se arkaile niitä esittää. Ravi on elastista ja takapään työskentely on erinomaista.

Laukka polkee hienosti alle ja oriin kokoamisaste on aivan huippuluokkaa. Käynnissä olisi hieman parantamisen varaa, mutta ei sekään huono ole. =)
Kouluradalla Tinosta suorastaan tihkuu itsevarmuutta ja se kulkee ryhdikkäänä korvat hörössä. Oriista huomaa että se nauttii esiintymisestä.
Esteradalla Tino on välillä suhteellisen vahva ratsastaa. Hyppytekniikan ori on perinyt isältään, eikä siitä paljoa moitittavaa löydy. Välillä Tino suhtautuu hieman ylimielisesti pienempiin esteisiin, mutta tiputettuaan kerran puomin se yleensä skarppaa. Isänsä tavoin Tinon vauhtia joskus kauhistellaan katsomossa, mutta yleensä ori on täysin ratsastajan hallinnassa. Tinon laukka vain on todella matkaavoittava, ja siksi se näyttääkin menevän paljon lujempaa.
Maastossa Tino on energinen ja joskus jopa riehakas. Jos maastoon lähdetään porukalla Tino on melkein poikkeuksetta johtohevosena. Se ei oikein siedä jos edellä kulkee toinen hevonen. Tino on hyvin kilpailuhenkinen, ja yleensä jos laukkapätkillä kisataan, Tino sinkoaa heti kärkeen.
Tinon suku emän puolelta on aivan ihanteellinen kouluhevosten jalostukseen. Emänä on oma nuori tammani Mansikkamäen Päivänsäde, jonka suvusta löytyy oriit VIR MVA Ch Lanzinger sekä VIR MVA Ch Rembrant. Isänä Tinolla on ennen omistuksessani ollut, Champion-arvonimen saavuttanut KWPN-ori Higher Conection.

argentinus2.jpg (42819 tavu(a)) argentinus3.jpg (43081 tavu(a)) argentinus4.jpg (76599 tavu(a)) argentinus6.jpg (38714 tavu(a))


Jälkeläiset:


Ch Higher Conection
KWPN
Reach Higher - -
-
- -
-
Connection - -
-
- -
-
Mansikkamäen Päivänsäde
KTK II 70p., FWB
GWB Lanzacher
hannover
Akkord's Fager
hannover
VIR MVA Ch Lanzinger
KTK II 79p.
Fachenda
R.M. Eleganche
KTK II 73p., hannover
VIR MVA Ch Rembrant
KTK I 80p.
Fiorella
KTK I 80p.
Apple Tree's Milly
FWB
Alté
trakehner
-
-
Eternity xx -
-

photos by Grönwohldhof