NECTAR'S FLAMMINGH

Nappi on luonteeltaan hyvin paljon emänsä kaltainen. Erittäin rauhallinen ja luottavainen, mutta omaa aina erittäin vahvan näkemyksen joka asiaan. Nappi tulee toimeen ihmisten kanssa hyvin, eikä sen kanssa tarvitse "taistella" joka päivä rajojen koettelusta. Nappi uskoo hyvin pitkälle yhdeltä kertaa mitä saa tehdä ja mitä ei. Uusista (ja miksei vanhoistakin) asioista Napilla on oma näkemyksensä miten asian tulisi olla. Jos tämä näkemys ei vastaa ihmisen näkemystä tulee todellinen tahtojen taistelu. Jos Nappi saa tahtonsa läpi on sitä hankala saada "kääntämään päätään". Siispä Napin kanssa on oltava todella jämäkkä ja päättäväinen ettei oripoika lähden "huuhahtelemaan" täysin oman mielensä mukaan.
Hoidettaessa Nappi on hyvin kiltti, mutta levoton. Se ei millään malta seisoa paikallaan kahta minuuttia kauempaa ja koko ajan sen pitää seurata mitä tallissa ja tallipihalla tapahtuu. Onkin huvittavan näköistä kun Nappi yrittää seurata samaan aikaa montaa eri tapahtumaa;) Korvat "vispaa" edestakaisin ja silmät melkeinpä pyörivät päässä:D Nappi ei ole kuitenkaan mikään aloittelijoiden hoitohevonen. Vaikka Nappi kunnioittaa ihmistä eikä tahallaan tahdo satuttaa voi se vielä nuoruuden innoissaan unohtaa voimansa kun kaikkialla tuntuu löytyvän niin paljon mielenkiintoista katsottavaa. Asiansa osaava osaa olla varuillaan, mutta ei stressaa Napin kanssa liikkuessa. Näin pysyy sekä käsittelijä että Nappi tyytyväisenä.
Ratsastettaessa Nappi on hyvin vauhdikas ja energinen ja sen eteenpäin pyrkimys saattaakin säikäyttää arimmat ratsastajat. Nappi saattaa aika-ajoin innostua, varsinkin laukkapätkien jälkeen ja tahtoo unohtaa mikä olikaan tehtävä ja kuka määrää. Muutamilla napakoilla puolipidätteillä Nappi kuitenkin palaa takaisin ruotuunsa. Uusissa tilanteissa ja suurissa tapahtumissa Nappi meinaa usein haljeta innostuksessa. Kaikkialla vain on niin paljon uusia asioita ja lajitovereita. Kisoissa tuleekin olla tarkkana ettei Nappi pääse liikaa innostumaan ja karkaa käsistä. Parhain tapa pitää Nappi hallinnassa on pienet puolipidätteet, joilla pitää Napin huomion ratsastajan käskyissä ja antamissa tehtävissä... poissa kaikista häiritsevistä tekijöistä.
[luonne © Suvi J.]

Jälkeläiset:

Adoro's Flamer VIR MVA Ch Langara's Obelix
KTK III 64p.
Trollen
KTK III 66p.
Rhosyn Luna Rhimynnau Carwr
Rhaedran Mirain
KTK III 66p.