NEKTARIN NÖPÖNENÄ

k. 10/2003

Kilpailutulokset (muut kilpailutulokset)
  • ei vielä kilpailutuloksia


Nöpö on luonteeltaan oikea riiviö. Tamma on kyllä kiltti, mutta keksii varmasti aina jotain hoitajansa päänmenoksi. Suurinta huvia tuntuu olevan karsinassa karkuun juokseminen kun ponia yrittää harjata. Nöpö päästää ensin aivan lähelle mutta juuri kun olet yltämässä harjalla poniin, se kipittääkin toiselle puolelle karsinaa. Olemme tehneet periaatepäätöksen että Nöpön kanssa ei luovuteta, joten sitä ei sidota kiinni tai siirretä pienempään karsinaan jossa ei pääsisi niin helposti karkuun. :) Toinen suuri huvi on karkailu. Nöpö onkin kehittänyt tästä oikean taiteenlajin. Tamma tuntuu pääsevän karkuun mistä tahansa. Kun Nöpö pääse ulos asti, siitä kuoriutuu oikea villiponi joka laukkailee vapaana ympäri tallialuetta ja härnää tarhoissa olevia hevosia. :) Huumorintajua Nöpöltä ei ainakaan puutu.
Ajaessa Nöpö on kuin unelma. Poni rakastaa yli kaiken kärryjen vetämistä ja sen myös huomaa ponin ilmeestä. Nöpö on ravivarma ja reipas ajettava eikä sen kanssa ole koskaan ollut ongelmia kun kärryt on perässä.
Ratsastaessa Nöpön luulisi olevan samanlainen riiviö, mutta tamma onkin yllättävän nöyrä. Nöpö tuntuu tietävän että kun suitset ja satula laitetaan päälle, ollaan töissä. Nöpö ottaa työn hyvin vakavasti eikä se silloin juurikaan temppuile. Kyllähän sitä joskus pitää keksiä joku kepponen, mutta yleisesti ottaen Nöpö on hyvin kiltisti. Nöpö on ihanteellinen lasten ratsu, sillä tamma on hyvin kärsivällinen ja antaa lapsien häärätä ympärillään vaikka ikuisuuden. Nöpö tuntuu nauttivan siitä että sen kanssa puuhaillaan mahdollisimman paljon.
Esteradalla Nöpö kiitää kuin pieni ohjus. Tammalta ei tunnu virta loppuvan koskaan. :) Nöpön kanssa tarvitaan hypätessä tarkkuutta sillä tamma singahtaa helposti ohi esteistä. Kiire on niin kova ettei aina keritä kääntymään silloin kun ratsastaja pyytää. :) Välillä Nöpö luulee tietävänsä ratsastajaa paremmin mikä este on seuraavana, mutta palaa yleensä ruotuun kun hieman komentaa. :)
Maastossa Nöpö on aivan omassa elementissään. Tamma rakastaa metsässä vaeltelua ja sitä onkin välillä hankala saada kääntymään takaisin tallia kohti. :) Nöpö on maastovarma, eikä se koskaan ole tiputtanut ratsastajaa selästään. Nöpö ei myöskään tunnu pelkäävän mitään, mikä tekeekin siitä ihanteellisen ratsun pienemmille ratsastajille.

Arvostelu:
"Mukavan näköinen. Hyvä rotu- ja sukupuolileima. Omaa hyvän pään ja kaulan, tosin kaulan ja pään liitos ei näy kunnolla pään asennon vuoksi. Runko lihaksikas ja hieman shetlanninponimaisen pyöreä. Hyvät hoikat, mutta
jänteikkään jalat. Pirteän oloinen ja hyvin hoidettu tamma. Harja häntä hyvin rodunomaiset. Häntä ehkä hitusen liian alhaalla, mutta ei paljon. Kauniit lihakset ja hyvän muodon. Suloisen ponimainen olemus. Pärjää varmasti kilpailuissa."
[by: Rosa]


Jälkeläiset:

  • ei vielä jälkeläisiä


photos by Kyllemos Stuteri, photos of mare Kyllemos Erina RS.4801