virtuaalihevonen // a sim-game horse

NEKTARIN PERHOTAR

Erokedon Suomenhevospäivillä 26.-28.12.2003 ikäluokkansa (15+) kolmas, 17p.

kuollut 1.4.2004

  • rautias suomenhevos-tamma
  • i. VIR MVA Ch Liinun Pikkupeikko
  • e. Taikatuulen Tähden Tuike (KTK II)
  • syntynyt 26.9.2002 (22v., ikääntyminen)
  • säkäkorkeus: 153cm
  • ko Va:A, re 90cm
  • ex-om. Virtuaalitalli Mesimarja
Kilpailutulokset (muut kilpailutulokset)
  • 3 x KUMA, 4 x JS

  • voitot ja sijoitukset koulukisoissa x 20

  • voitot ja sijoitukset esteluokissa x 3


Perho on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja fiksu. Suomenhevosille tyypillistä "junttimaisuutta" tammalla kyllä on, mutta pääsääntöisesti tamma on aina valmis miellyttämään ihmistä. Junttimaisuus tulee esille lähinnä silloin kun Perho saa päähänsä jotain, mikä on sen mielestä hyvin tärkeää. Tällöin tammaa on lähes mahdotonta estää tekemästä juuri niin kuin se itse parhaaksi näkee. :) Hoitaessa Perho on aina kiltisti eikä juurikaan koettele ihmisen auktoriteettia.
Ratsastaessa Perho on herkkä, mutta ei ota pulttia ratsastajan mokailuista. Tammalla riittää kärsivällisyyttä vaikka kuinka pitkälle. Perhosta huomattiin jo nuorena sen lahjakkuus kouluradoille, ja entinen omistaja Elina painottikin koulutuksessa sille puolelle, eikä lainkaan hullummin tuloksin. Perhon liikkeet ovat lennokkaat ja matkaavoittavat ja tamma on liikkuessaan hyvin ryhdikäs. Perho on hyvin kevyt ratsastettava ja tämä ominaisuus tekeekin siitä loistavan suomenhevosratsun.
Perho rakastaa esiintymistä, vaikka tuppaakin aina välillä hieman jännittämään. Kouluradalla Perho on kuin kotonaan ja näyttääkin koulukisoissa aina parastaan. Tamma kuuntelee ratsastajaa eikä anna ulkopuolisten asioiden häiritä itseään, lisäksi se suorittaa annetut tehtävät täsmällisesti.
Esteillä Perho on varma ja rehellinen hyppääjä, vaikka kapasiteetti ei olekaan kovin suuri. Tamma kuitenkin pitää hyppäämisestä eikä koskaan jätä ratsastajaa pulaan vaikka lähestyminen ei kovin hyvin sujuisikaan. Perho on hyvin varovainen hyppääjä ja harvoin se laiskuuttaan tiputtelee puomeja.
Maastossa Perho on energinen mutta pysyy käsissä. Tamma on luotettava maastoratsu, eikä sen kanssa tarvitse pelätä kiven takana vaanivia petoja. Maastoesteet sujuvat Perholta siinä missä muutkin esteet eikä sen kanssa tarvitse jännittää vaikeampiakaan esteitä. Jos ei taidolla, niin ainakin sisulla Perho selviytyy vaikeammistakin esteistä. :)
Perho tullaan näkemään vielä satunnaisesti kilpakentillä, mutta uskon että tamma on jo näyttönsä sillä saralla antanut. Tästä eteenpäin keskitymme lähinnä varsoihin.

Jälkeläiset:


VIR MVA Ch Liinun Pikkupeikko Ch Aurinkorannan Aamurusko
KTK II 70p.
Nomparelli
Taikatuulen Tähden Tuike
KTK III 63p.
Iki-Ihana
Ch Tähti-Sumu
KTK III 59p.

photos © Tanja Ukkonen