NL Afterglow

kuollut 2/2003

  • rautias FWB-tamma
  • i. Star Theme's Capitano, e. Pallas Athene xx (KTK III)
  • syntynyt 12.9.2001 (17v., VHKR)
  • säkäkorkeus: 170cm
  • ko Grand Prix, re 120cm
  • omistaja ja kasvattaja: Kirsi R.

Jälkeläiset - Kilpailutulokset - Sukutaulu

 

Ami on luonteeltaan rohkea ja luotettava, ns. "pomminvarma" hevonen. Tamma suhtautuu rauhallisesti kaikkeen uuteen, eikä se tunnu stressaavan mistään. Ami on ihanteellinen kisahevonen, sillä se ei jännitä uusia paikkoja lainkaan. Ami ei niinkään välitä muiden hevosten seurasta ja siksi se tarhataankin yksin, mutta ihmisten seurassa se viihtyy sitäkin paremmin. Tammasta kyllä huomaa heti jos sen kanssa ei ole kerinnyt viettämään tarpeeksi aikaa. Ami on hyvin herkkä ja se hyväksyy parhaiten rauhalliset ihmiset ympärilleen.
Ami on energinen ja herkkä ratsastaa, mutta tammamaisuuttakin löytyy. Ami ei siedä kovaa kättä tai jatkuvasti kylkiä hakkaavia pohkeita. Tamma arvostaa rauhallista ratsastajaa joka pyrkii vaikuttamaan hevoseen mahdollisimman pienillä avuilla. Kun itse on rauhallinen ja ratsastaa kevyesti, myös Ami toimii ja tekee asiat mielellään. Tamma on perusluonteeltaan miellyttämishaluinen, ja sen kanssa on loppujen lopuksi helppo työskennellä.
Vaikka Ami on estepainotteisista vanhemmista, on se vahvasti koulupuolen hevonen. Amin ehdoton bravuuri kouluradalla on keskiravi. Tamman liike on aivan omaa luokkaansa, näyttävä ja matkaavoittava. Käynnissä Amilla olisi parannettavan varaa, se tuppaa olemaan aina hieman jännittynyttä ja yliastuntaa on vaikea saada esille. Oikealla ratsastuksella Ami kuitenkin venyttää askeltaan. Laukka Amilla on keskivertoa parempi, ei kuitenkaan yhtä näyttävä kuin ravi. Laukassa tamma ei siedä yhtään liian taakse lipsahtavaa pohjetta. Jos pohje on liian takana, Ami takuuvarmasti pukittaa.
Esteillä Ami ei ole parhaimmillaan, tamma ei edes pidemmän päälle pidä hyppäämisestä. Tekniikka olisi kyllä loistava ja ponnuakin löytyisi, mutta ei Amia viitsi pakottaakaan hyppäämään. Esteitä hypitään silloin tällöin vaihtelun vuoksi.
Maastossa Ami on aivan loistava. Se on energinen ja eteenpäinpyrkivä, mutta ei hötkyile. Ami ei myöskään pelkää autoja tms., joten sen kanssa voi maastoilla rauhallisin mielin.
Isänä Amilla on siittolassani vaikuttanut - sittemmin kasvattajalleen mennyt ja eteenpäin myyty - esteori Star Theme's Capitano. Emänä tammalla on oma, nyt jo edesmennyt, III-palkinnon kantakirjatammani Pallas Athene xx.

Star Theme's Capitano Coralle Luna Dragos Dunder
Autumn Avenue
Jive Joke
Dancing Queen
Pallas Athene xx
KTK III 62p.
Hefaistos xx  
 
Afrodite xx  
 

Jälkeläiset:

Mainitsemisen arvoiset kilpailutulokset (muut kilpailutulokset):

  • LKV5, KUMA, 2 x JS

  • voitot ja sijoitukset koululuokissa x 4

  • kouluindeksi (laskettu 15.2.2002) 0.56