Ch NECTAR'S ROMANOV

etusivulle


© Kirsi R.
 
 • virallinen nimi: Nectar's Romanov
 • lempinimi: Rommi
 • ruunikko FWB-ori
 • syntynyt 9.11.2003 (15v., oma ikääntyminen)
 • säkäkorkeus: 164cm
 • ko Grand Prix, re 100cm
 • omistaja: Gestüt Ebenholz
 • KTK II 78p. (18+20+21+20)
 • Champion-arvonimi myönnetty 5.8.2004
 • 2 x MVA-SERT, irtoSERT
 • voitot ja sijoitukset koulukisoissa x 31
 • voitot ja sijoitukset estekisoissa x 1
 • muut kilpailutulokset

Rommi on luonteeltaan hyvin määrätietoinen ja itsevarma. Ori ei juurikaan muista hevosista kotioloissa välitä, sen voi pitää vaikka käytävällä vapaana seisomassa eikä Rommi liikahda mihinkään. Myöskin karsinassaan Rommi pysyy vaikka ovi olisi kokonaan auki. Kumpikaan ei tietenkään ole suotavaa turvallisuussyistä, vaikka ori olisi kuinka luotettava. Rommi on luonteeltaan hieman vakava ja sisäänpäinkääntyvä. Ori ottaa muutaman ihmisen omakseen ja näyttää vain heille sen pehmeämmän puolensa.

Rommin perusilme on aina valpas ja sen on kiinnostunut ympäristöstään. Rommi suhtautuu varovaisuudella kaikkeen uuteen, mutta ei ole missään nimessä pelokas tai arka. Rommi vain mielellään seurailee ensin sivusta tapahtumia, oriilla ei ole pakottavaa tarvetta päästä tapahtumien keskipisteeseen vaikka esiintymisestä nauttiikin. Karsinassa Rommi käyttäytyy aina herrasmiesmäisesti, eikä sen kanssa ole koskaan tarvinnut taistella johtajuudesta. Ratsastaessa Rommi on energinen mutta ratsastajaa tarkasti kuunteleva. Rommi ottaa työnteon tosissaan eikä se juurikaan välitä häiriötekijöistä ympärillään. Rommin liikkeet ovat elastiset ja korkeat, joten ne saattavat tuntua aluksi hieman hankalilta istua. Kun oriilla useammin ratsastaa, alkavat askeleetkin tuntumaan helpommilta. Ravi on ehdottomasti Rommin paras askellaji ja kokoamiset sen bravuuri. Lisäyksetkään eivät ole hullummat, joskin hieman enemmän ori saisi joskus venyä. Uskon että tämäkin paranee koulutuksen myötä. Kouluradalla Rommi on elementissään. Ori nauttii yleisölle esiintymisestä, silloin se tietää saavansa varmasti huomiota osakseen. Parhaimmillaan Rommi on suuren yleisön edessä.

Esteillä Rommi on kuin kala kuivalla maalla. Hyppääminen ei ole Rommia varten, vaikka emänsä onkin estepuolen taitaja. Hyppykyky on kuitenkin jossain vaiheessa tipahtanut tämän oriin geeneistä pois. Halua oriilla olisi kyllä hypätä, mutta tekniikka ei ole kovinkaan hyvä. Välillä Rommi ei tiedä mihin jalkansa laittaisi. Pienet esteen Rommi kyllä ylittää luotettavasti, mutta kovinkaan suuria esteitä ei kannata lähteä yrittämään.
Maastossa Rommi on luotettava ratsu. Se ei pelkää juuri mitään eikä temppuile turhan takia. Rommi toimiikin usein johtohevosena mikäli maastoon on lähtemässä useampikin ratsastaja.

Jälkeläiset:

Nectar's Magnifico
suomalainen puoliverinen
NL Charlie Chaplin
KTK II 72p., suomalainen puoliverinen
Front Line
ruotsalainen puoliverinen
Cabaret
holsteiner
NL Afterglow
suomalainen puoliverinen
Star Theme's Capitano
suomalainen puoliverinen
Pallas Athene xx
KTK III 64p., engl. täysiverinen
R'Triangel
KTK III 68p., holsteiner
VIR MVA Ch Sultan I Deverce
KTK II 79p., holsteiner
Sultan's Harem
holsteiner
Violet Lupin
holsteiner
Laakson Praying Eyes
holsteiner
Why Indeed
holsteiner
You In Me
holsteiner

 

Kuvien kopiointi ehdottomasti kielletty!
Sivut suunniteltu resoluutiolle 1024 x 768.
otsikon kuvat © Brookhouse Stud ja Esperanza Farm
muu materiaali
© Kirsi R.
letty!
Sivut suunniteltu resoluutiolle 1024 x 768.
otsikon kuvat © Brookhouse Stud ja Esperanza Farm
muu materiaali
© Kirsi R.