NECTAR'S SHEBA xx

etusivulle


© Team Windchase
 
 • virallinen nimi: Nectar's Sheba xx
 • lempinimi: Senja
 • ruunikko engl. täysiveri-tamma
 • syntynyt 28.1.2004 (13v., oma ikääntyminen)
 • säkäkorkeus: 166cm
 • ko Va:B, re 120cm
 • ex-omistaja: Karo
 • omistaja: Kirsi R.
 • voitot ja sijoitukset koulukisoissa x 1
 • voitot ja sijoitukset estekisoissa x 8
 • voitot ja sijoitukset kenttäkisoissa x 5
 • muut kilpailutulokset

Nectar's Sheba xx, tutummin Senja on omalla tavallaan erittäin hurmaava. Neitokainen uhkuu tahtoa, intoa ja itsevarmuutta. Aina pitäisi lisäksi olla sähläilemässä paikassa kuin paikassa. Siellä missä tapahtuu, on varmasti myös Senja. Senjan osatessa jotakin erittäin hyvin, hän todellakin hoitaa sen varmuudella vaikka toinen vähän epäröisikin. Nopea oppimaan, terävä korvien välistä. Kaikesta huolimatta kaunokaisemme on pohjimmiltaan kiltti, kuten varmasti meistä jokainen :)

Tallissa Senja on usein aika levoton. Karsinassa tulee pyörittyä ja lelut ovat todellakin must, ilman niitä oltaisiin ties missä, koska tekeminen ei tammalle millään riittäisi muuten. Käytävien ylimääräiset tavarat, harjat ja sen sellaiset saavat nopeasti kyytiä, pitääkin olla valppaana. Harjauksesta ja hoitamisesta Senja kyllä pitää, yleensä suhteellisen pienessä määrin. Harjataan puhtaaksi, toimitaan ripeästi - hyvä tulee. On tietenkin niitäkin päiviä jolloin ei malteta sitten ollenkaan ja joskus taas ollaan niin seurankipeitä että..

Taluttaessa Senja saattaa poukkoilla hieman sinne tänne, yrittäen kuin hieman testailla toista. Pienellä ärähtelyllä ja kurin palautuksella sekin homma tosin hoituu. Tarhaan mentäessä vauhtia on vielä enemmän, että oksat pois vaan. Tarhassa energiaa tuntuu riittävän vaikka toisille jakaa, ja touhuaminen ja toiminta ovatkin yksiä parhaista asioista mitä Senja tietää. Senja on hieman vallaton ja saa toiset helposti mukaansa. Hän pitää muiden hevosten seurasta ja tuleekin hyvin toimeen niin toisten tammojen kuin orien kanssa, erityisen hyvin jälkimmäisten ;)

Toinen hevonen rakastaa vettä - toinen inhoaa, toinen pitää talvesta - toinen taas kesästä. Senja sen sijaan rakastaa yli kaiken metsää ja luontoa, maastoa. Neidistä on aivan mahtavaa päästä metsän siimekseen, oli vuoden aika mikä tahansa. Siellä voi tarpeen tullen rauhoittua, ilakoida enemmän, ottaa rennommin ja nauttia vauhdista. Maastossa Senjastakin avautuu aivan erilainen hevonen kuin yleensä, ehkä siksi että se todella on hänen lemppari juttu :)

Ratsailla Senja on luonteeseensa viitaten energinen ja herkkä, mutta myös hieman sähläävä. Senjalle täytyy osoittaa selvästä mitä tehdään ja ymmärtäessään tamma todella antaa itsensä mukaan ja tekee varmasti loppuun asti. Jos tammaa ei heti aluksi laita keskittymään ja näytä apuja tarpeeksi selvästi; on homma todellakin menoa ja meininkiä sähläyksellä höystettynä. Senja pitää niin koulu- kuin esteratsastuksesta ja tarkoitus onkin panostaa hevosurheilun monipuolisimpaan lajiin: kenttäratsastukseen. Maastoratsastuskin sujuu nimittäin vaivatta ja erityisesti tästä osuudesta Senja pitääkin eniten. Kilpailupaikkojen ylimääräinen hälinä ei tuota suurempaa ongelmaa käytöksessä tai suorituksessa kuin mitä normaalisti.
[luonne: Karo]

Jälkeläiset:

 • ei vielä jälkeläisiä
Ch Ansakaar Nin xx
KTK III 67p., engl. täysiverinen
Andromeda xx
engl. täysiverinen
Queen Almond Eyes xx
engl. täysiverinen
WW Firel xx
engl. täysiverinen
WW Ingonito xx
engl. täysiverinen
WW Replica xx
engl. täysiverinen

 

Kuvien kopiointi ehdottomasti kielletty!
Sivut suunniteltu resoluutiolle 1024 x 768.
otsikon kuvat © Brookhouse Stud ja Esperanza Farm
muu materiaali
© Kirsi R.
768.
otsikon kuvat © Brookhouse Stud ja Esperanza Farm
muu materiaali
© Kirsi R.