Ansa

Taxette's La Fiamma

Mullakin on tollanen heino nimi, mutta tutuille mää oon Ansa. Siitä onkin sitten väännetty Ansa-Pansa, Ansamiini, Ansamino, Ikonen, Ikoska... ja sitten ne sanoo vielä että mää oon vähän blondi.

Näyttelyt

Ansa heinäkuussa 2009.

Me on porukoitten kanssa käyty aika paljon näyttelyissäkin, mutta mä en oikeen vieläkään ymmärrä miks me siellä käydään. Ensix kauhee rumba pakata tavarat, ajaa kauheen pitkään, sitten odottaa häkissä ja pyörähtää pari kertaa jonkun sedän tai tädin silmien alla ympyrää ja vielä seistä paikallaan. Siis daa?! Siellä ei oo siis mitään kettua tai jänistä mitä me etittäs, vaan me vaan "pyöritään" siellä. Ja sitten jostain vaaleenpunasesta nauhanpätkästä ollaan niin ilosia, mikä vika punasessa tai sinisessä on? Häh?

No what ever! Mamma on sanonu, että mää en oo ihan niin luonteva tässä jutussa kuin Siiri, mutta se on myös sanonu. että mää vielä olenkin vähän keskenkasvuinen. Se kuulemma odottaa, että mää vielä aikuistun tästä ja sitten musta voi puhjeta todellinen prinsessa. Mä kyllä toivon, että mä en puhkee yhtään mihinkään - mä olen mielummin kokonaisena ;)

TOKO

Ansa kesällä 2007.

Mää oon ollu koulun penkillä tietty jo syntymästäni lähtien, mutta puolivuotiaana olen käynyt TOKOn alkeiskurssin. Silloin mulla oli kyllä vähän muut mielessä, mutta mamman mukaan mulle jäi siitä kurssista sentään jotain päähän. Mää en ole kyllä huomannut mitään koristeita mun päässä, mutta mä luotan tässä asiassa mammaan.

Mun tokoilu jatkuu jatkoryhmässä pari kertaa viikossa. Mää käyn siellä iskän kanssa kun mamma tokoilee Siirin kanssa. Mulla on vieläkin hieman vaikeuksia keskittyä vaikka mää oonkin rauhoittunut jo hieman. Jotkut jutut, joita mä osaan kotona, onnistuvat kentällä vasta monen yrityksen jälkeen. Iskäkin sanoo, että tokoilu mun kanssa vaatii kaiken keskittymiskyvyn eikä se kentällä ehdi ympärilleen paljon katselemaan. On mun päähän kuulemma uponnut jotain uusiakin juttuja, niin että ei tää hukkaan ole mennyt...

Luoksetulo on mun bravuuri. Siinä mun pitää jäädä paikalle odottamaan kun iskä kävelee pois ja sitten kun iskä kääntyy ja huutaa 'sivu', niin saa juosta iskän viereen istumaan ja sitten saa namia ja hirveesti kehuja!

Ansan oma hankiralli helmikuussa 2008.

Ansa lyhyesti

Nimi:Taxette's La Fiamma
Syntynyt:13.3.2007
Rotu:Karkeakarvainen mäyräkoira
Väri:Riistanvärinen
Isä:Bellomis Wargtass
Emä:Taxette's Fontana
Kasvattaja:Else Sjöblad, Helsinki

Ansan motto

Ulkona mennään kuin Markku Alén:
MAXIMUM ATTACK!