Siiri ja mäyräkoirahalvaus

Kuntoutumispäiväkirja

Seuraavassa on poimintoja välilevytyrän (mäyräkoirahalvauksen) havaitsemisesta ja leikkauksen jälkeisestä kuntoutumisesta. Tämä ei ole kaikenkattava tapahtumalistaus, kirjattujen tapahtumien ulkopuolella on tehty harjoituksia, oltu huolissaan ja innoissaan, kannustettu ja kielletty, itketty ja iloittu. Toivottavasti tästä on apua jollekulle, joka joutuu vastaavaan tilanteeseen.

Lokakuu 2009

Marraskuu 2009

Joulukuu 2009

Tammikuu 2010

Helmikuu 2010

Maaliskuu 2010

Huhtikuu 2010

Toukokuukuu 2010

Kesäkuu 2010

PS.
Syyskuu 2010
Sen verran pitää palata aiheeseen, että Siirin uima-asento on kesän aikana palautunut normaaliksi. Alkukesästä Siirin takapuoli oli uidessa pinnalla ja häntä heilui ilmassa. Elokuussa takapuoli pysyy veden alla ja häntä nousee pinnan yläpuolelle vain tiukemmissa käännöksissä.

PPS.
Helmikuu 2011
Leikkauksesta on nyt kulunut vuosi ja kolme kuukautta. Vaikka Siiri on kuntoutunut todella hienosti, elämä ei suju ihan täysin vanhaan malliin. Nykyään Siirin selkä vaatii jatkuvaa tarkkailua ja hierontaa, sillä selkälihakset jumiutuvat hiljalleen. Lihasten kiristymisen huomaa aluksi sittä, että Siiri empii hyppäämistä sohvalle eikä välitä nousta portaita yläkertaan. Tässä vaiheessa muu liikkuminen ja oleminen näyttää vielä täysin normaalilta. Jos lihakset alkavat olla enemmän jumissa, niin selkä on seistessä hieman köyryssä ja takapuoli alhaalla.

Käytännössä Siirin selkälihakset vaativat hierontaa vähintään kerran viikossa, mieluummin useamminkin. Omatoiminen hieronta auttaa paljon ja jos se ei riitä, niin sitten käydään eläinfysioterapeutin luona. Periaate on se, että fysioterapeutin luona pyritään käymään säännöllisesti ja viimeistään mennään heti kun oma hieronta ei tunnu riittävän. Ammattilaisen käsittelyn jälkeen Siiri muuttuukin sitten rennommaksi ja iloisemmaksi.

Muuten Siiri on huippukunnossa. Tätä kirjoittaessa Siiri painaa enemmän kuin koskaan ennen, mutta neidillä on silti ampiasvyötärö. Kropassa ei ole yhtään ylimääräistä rasvaa, vain pelkkää lihasta...

Siiri & selkäkuvaukset

Siirin selkä on kuvattu helmikuussa 2008, jolloin havaittu yksi kalkkeutuma. Ennen leikkausta otetuissa kuvissa ei ole näkyviä kalkkeutumia.