Tervetuloa Saviniityn kennelin kotisivuille!

Uutiset

Torstai 13.8.2015

Saviniityn kennelin uusi sivusto on valmis! Lyhyt osoite on saviniitynkennel.tk.

Huomio!
Teknisiä vaikeuksia tällä palvelimella. Siirry osoitteeseen saviniitynkennel.tk.

Nykyisin porukkaamme kuulumme vain minä eli Marketta, talon emäntä, sekä kaksi koiraa: colliepoika Räikkönen (Saviniityn Räikkönen) ja japsityttö Siru (Tähti Nallen Hiro). Laumamme etäjäsen on collietyttö Sara (Twilight Moon Nifty Ninja), joka asustaa Seinäjoella, vaikka onkin omistuksessani. Toivon mukaan kotilaumamme kasvaa syksyllä uudella japsitytöllä ja parin vuoden sisällä myös collietytöllä. Asumme tällä hetkellä vielä Pirkkalassa, mutta tarkoitukseni on saada talo kaupaksi. Sitten muutamme joko Kangasalle tai itä-Tampereelle.

Pentuja meillä on ollut harvakseltaan - lähinnä narttupulasta ja pienestä epäonnesta johtuen. Märkäkohtu on useamman kerran sotkenut suunnitelmia ja silloin, kun olisi ollut terveitä narttuja käytettävissä, on elämäntilanteeni ollut huono tai en vain ole löytänyt sopivaa urosta. Myös omaa colliepoikaani Räikköstä aikoinaan suunnittelin jalostuskäyttöön, ja sitä olisi isäksi haluttukin. Ikävä kyllä Räikkösellä puhkesi vehnäallergia melko nuorena, joten ehdottomasti hylkäsin jalostushaaveet. Nyt on kuitenkin uutta verta luvassa colliekantaan, kuitenkaan täysin unohtamatta kantacollienarttuani sukutauluista.

Kasvatustyössäni kunnioitan kaikista eniten koiran korvien välistä sisältöä sekä terveyttä. Kaunis ulkomuoto on toki plussaa, vaikkakaan ei olennaista. Yhdistelmissäni pyrin mahdollisimman paljon ulkosiitokseen, pitämään sukusiitosprosentin kahdeksalla polvella laskettuna alle kolmessa.

Kasvattamani colliet ovat olleet pitkälti työlinjaisia ja erityisesti agilityssä varsin vauhdikkaita ja menestyneitä. Myös kasvattieni jälkeläisnäyttö on ollut loistavaa. Emännän laiskuudesta johtuen näyttelyissä on käyty harvoin, mutta siitä huolimatta sertejäkin on saatu. Japaninpystykorva on minulle uusi rotu. Toivon mukaan ensimmäinen pentue syntyy syyskuussa 2015.

Mutta tässä lyhyesti meistä. Enemmän voit lukea Esittely-sivulta. Mukavia hetkiä sivuillamme!


Toivottaa,

Marketta Tanskanen