VERTAISTUKEA VERKOSSA

Liiton vertaischat alkaa elokuussa.Nettikeskustelu on syksyn ajan kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18–20. Vertaischatin avulla munuais- ja maksasairauksia sairastavat ja heidän läheistensä voivat jakaa kokemuksiaan, antaa ja saada vertaistukea reaaliajassa olinpaikasta riippumatta. Keskustelua chatissa käydään anonyymisti nimimerkillä ja keskustelemaan mahtuu 12 osallistujaa kerrallaan. Keskustelua on ohjaamassa liiton työntekijä.

Chat toimii Tukinet-palvelussa. Tukinet on matalan kynnyksen tukea nimettömästi tarjoava verkkopalvelu, jossa eri järjestöjen toimijat kohtaavat oman kohderyhmänsä asiakkaita ja toisia toimijoita, tarjoavat ohjattua vertaistukea tai keskusteluapua.

Liiton vertaischattiin pääsee rekisteröitymällä käyttäjäksi TukiNettiin www.tukinet.net.

Lisätietoja vertaischatista antavat Anne Viitala, anne.viitala@muma.fi ja Helena Rokkonen, helena.rokkonen@muma.fi.


EDUNVALVONTAKOULUTUSTA LOKAKUUSSA

Liitto järjestää edunvalvonta- ja vaikuttamiskoulutuksen 26.10.2017 klo 9.30–15 Suomen sosiaali ja terveys ry SOSTEn keskustoimistolla Helsingissä (Yliopistonkatu 5).

Koulutus on tarkoitettu jäsenyhdistyksille ja liiton henkilökunnalle.

Koulutuksessa saadaan tietoa ja eväitä edunvalvontaan ja vaikuttamiseen, kuullaan ajankohtaisia liiton vaikuttamistyön kuulumisia sekä työstetään edunvalvonta-asioita paikallisten ja alueellisten tarpeiden pohjalta.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu siinä olevan linkin kautta 5.10. mennessä. Huomaa ennakkotehtävä ja muista ilmoittaa myös erityisruokavaliosi.


ELINSIIRTOVIIKKO ALKAA 9.10.

Euroopan elinsiirtopäivää vietetään Suomessa lauantaina 14.10. Uusi Odota-kampanja käynnistyy kuitenkin jo maanantaina 9.10.
Kampanjassa tuodaan esiin, miltä elinsiirron odottaminen tuntuu. Kampanjaan kuuluu ilmiövideo ja viisi tarinavideota.

Siihen kuuluu kampanjan alussa avautuva nettisivu www.odota.fi. Kampanja pyörii pääosin sosiaalisessa mediassa ja sen toivotaan tavoittavan erityisesti alle 35-vuotiaita, mutta se sopii hyvin kaikille.

Marraskuussa luvassa on mainoskampanja Ylen kanavilla.


KUTSUKORTTEJA SAATAVILLA

Tehdään yhdessä yhdenvertainen Suomi, 9.-11.11.2017, Tampere

Ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttavia kortteja saatavilla PirMun toimistolta syyskokouksen yhteydessä 22.10.2017 klo 14:00 ja hallituksen kokouksen aikana 7.11.2017 klo 17:30.


VAALIKERÄYKSET 2018

Muistathan, että vuonna 2018 pidetään sekä presidentinvaalit että maakuntavaalit. Seuraavana vuonna ovat vuorossa eduskuntavaalit ja EU-vaalit.

Presidentinvaalien keräykseen ja uusiin vaalikeräyksiin ilmoittautuminen tapahtuu vielä tämän vuoden puolella.


PirMun PUUROJUHLA 26.11.2017

Sunnuntaina 26.11.2017 klo 15:00
VILLA MANCESTERISSÄ, Keskisennkatu 16, Kaukajärvi
Ota mukaan max. 5 € lahja, niin saat myös itse lahjan.

Ilmoittaudu 20.11. mennessä Sirpa Andelinille.

TERVETULOA!


AAMULEHDEN JOULUMYYJÄISET 9.12.2017

PirMu osallistuu Aamulehden joulumyyjäisiin Tampere-talossa 9.12.2017. Myyjäisiin tarvitaan vapaehtoisia myyjiä klo 11-15. Lisäksi tarvitaan myytäviä tuotteita(käsitöitä, leivonnaisia, puutöitä ym.)

Ilmoittaudu Sirpa Andelinille.


PIRMUKKA PERHEKERHO

Koko perheen Pirmukka-vertaiskerho (munuais- ja maksasairaat, rakkoekstrofia, elinsiirron saaneet ja vaativaa suolistosairautta sairastavat) tarjoaa vertaistukea ja yhteistä toimintaa PirMulaisille perheille.

Keväällä on suunnitteilla koko perheen touhupäivä. Tästä ilmoitamma lisää Pirmukan facebook-ryhmässä. Jos sinulla ei ole facebook-tiliä, ilmoita sähköpostiosoitteesi Elinalle, jolloin saat tietää Pirmukan tominnasta sähköpostilla.

Elina Haapala, elli.haapala@gmail.com.


LIIKKUMAAN HEMODIALYYSIN AIKANA

Hemodialyysin aikainen liikunta tehostaa dialyysin vaikutusta.
Videot voi katsoa liiton Youtube-kanavalta osoitteesta www.youtube.com/munuaisjamaksaliitto.Pirkanmaan munuais- ja maksayhdistys - PirMu ry    Pellervonkatu 9/1021   33450 TAMPERE    (03) 253 0861