VERTAISTUKEA VERKOSSA

Liiton vertaischat alkaa elokuussa.Nettikeskustelu on syksyn ajan kerran kuukaudessa keskiviikkoisin klo 18–20. Vertaischatin avulla munuais- ja maksasairauksia sairastavat ja heidän läheistensä voivat jakaa kokemuksiaan, antaa ja saada vertaistukea reaaliajassa olinpaikasta riippumatta. Keskustelua chatissa käydään anonyymisti nimimerkillä ja keskustelemaan mahtuu 12 osallistujaa kerrallaan. Keskustelua on ohjaamassa liiton työntekijä.

Chat toimii Tukinet-palvelussa. Tukinet on matalan kynnyksen tukea nimettömästi tarjoava verkkopalvelu, jossa eri järjestöjen toimijat kohtaavat oman kohderyhmänsä asiakkaita ja toisia toimijoita, tarjoavat ohjattua vertaistukea tai keskusteluapua.

Liiton vertaischattiin pääsee rekisteröitymällä käyttäjäksi TukiNettiin www.tukinet.net.

Lisätietoja vertaischatista antavat Anne Viitala, anne.viitala@muma.fi ja Helena Rokkonen, helena.rokkonen@muma.fi.


EDUNVALVONTAKOULUTUSTA LOKAKUUSSA

Liitto järjestää edunvalvonta- ja vaikuttamiskoulutuksen 26.10.2017 klo 9.30–15 Suomen sosiaali ja terveys ry SOSTEn keskustoimistolla Helsingissä (Yliopistonkatu 5).

Koulutus on tarkoitettu jäsenyhdistyksille ja liiton henkilökunnalle.

Koulutuksessa saadaan tietoa ja eväitä edunvalvontaan ja vaikuttamiseen, kuullaan ajankohtaisia liiton vaikuttamistyön kuulumisia sekä työstetään edunvalvonta-asioita paikallisten ja alueellisten tarpeiden pohjalta.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu siinä olevan linkin kautta 5.10. mennessä. Huomaa ennakkotehtävä ja muista ilmoittaa myös erityisruokavaliosi.


VIIMEINEN TILAISUUS!

Liiton yhteinen Hyvinvointipäivä pidetään Yyterin kylpylähotellissa Porissa 9.9.2017.

Jos haluat mukaan, ilmoittaudu heti Anne Viitalalle, anne.viitala@muma.fi, 040 5129 295.

Liitto tarjoaa päivän ohjelman ja siihen merkityt tarjoilut. Yyteriin on rakennettu erilaisia toimintapisteitä ikääntymisen teemakauden hengessä.


KERRO IKÄÄNTYMISEN TARINA

Ikääntymisen teema- kaudella etsimme tarinoita ikääntymisestä. Toimintakykyinen, elämän makuinen ikääntyminen on jokaisen unelma. Ikääntymiseen liittyy paljon erilaisia asioita, luopumista, raihnaistumista, suruakin, mutta se voi olla myös voimaantumisen aikaa, elään parasta aikaa.

Onko sinulla oma tarina, jonka haluaisit jakaa? Lähetä tarinasi liiton toiminnanjohtajalle sari.hogstrom@muma.fi tai liiton osoitteeseen maaliskuun loppuun mennessä.


SYYSKUU ON KUNTOKUU

Yhteiskumppanimme VAU haastaa meidät osallistumaan syyskuun kuntokuuhun Suomi 100 -hengessä. Haasteena on liikkua ryhmässä syyskuun aikana 100 kilometriä. Kilometrejä voi kerätä kävellen, kelaten, juosten, pyöräillen, uiden, potkulautaillen, rullaluistellen, sauvakävellen, meloen tai soutaen. Ryhmän yhteen lasketun tuloksen pitäisi syyskuun lopussa olla vähintään 100 kilometriä.


PirMun SYYSKOKOUS 22.10.2017

Sunnuntaina 22.10.2017 klo 14:00
Pellervonkatu 9, Tampere
Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Lisäksi puhujana sairaanhoitaja Nina Sinisalo.

Kahvitarjoilu

TERVETULOA!


ILMOITTAUDU JÄRJESTÖPÄIVILLE!

Tervetuloa järjestöpäiville 6.–7.10.2017 Rovaniemelle tapaamaan vertaisia ja jakamaan kokemuksia muiden yhdistystoimijoiden kanssa. Perjantain aiheena on järjestöt ja sote sekä ikääntyvien palvelut uudessa sotessa. Lauantaina yhdistys näkyy, kuuluu ja vaikuttaa. paneudumme yhdessä yhdistyksen jäsenhankintaan, tiedottamiseen ja vaikuttamismahdollisuuksiin.

Ilmoittaudu viimeistään 4.9.2017 ja myös matkat kannattaa varata ajoissa. Lisätietoja päivistä: Hanna Eloranta, hanna.eloranta@muma.fi.


PIRMUKKA PERHEKERHO

Koko perheen Pirmukka-vertaiskerho (munuais- ja maksasairaat, rakkoekstrofia, elinsiirron saaneet ja vaativaa suolistosairautta sairastavat) tarjoaa vertaistukea ja yhteistä toimintaa PirMulaisille perheille.

Keväällä on suunnitteilla koko perheen touhupäivä. Tästä ilmoitamma lisää Pirmukan facebook-ryhmässä. Jos sinulla ei ole facebook-tiliä, ilmoita sähköpostiosoitteesi Elinalle, jolloin saat tietää Pirmukan tominnasta sähköpostilla.

Elina Haapala, elli.haapala@gmail.com.


LIIKKUMAAN HEMODIALYYSIN AIKANA

Hemodialyysin aikainen liikunta tehostaa dialyysin vaikutusta.

Videot voi katsoa liiton Youtube-kanavalta osoitteesta www.youtube.com/munuaisjamaksaliitto.Pirkanmaan munuais- ja maksayhdistys - PirMu ry    Pellervonkatu 9/1021   33450 TAMPERE    (03) 253 0861