Selkirk Rexin rotumääritelmä TICA:n ja CFA:n mukaan
(Ayur-kittens/Sinimirrin)

YLEISTÄ:

Kiharakarvaisuus kissarotuun Selkirk Rex tulee dominoivasta geenistä, joka vaikuttaa kissan kaikkiin karvakerroksiin. Kiharuutta esiintyy eniten kaulan ympärillä sekä hännässä. Kyseessä on keskikokoisesta suureen kissaan jolla on hyvä tasapaino luuston ja vartalon välillä. Voimakas luuston rakenne antaa kissalle yllättävän painon, naaraat ovat kuitenkin hieman uroksia kevyempiä. Molemmilla sukupuolilla on kuitenkin voimakkaat leuat. Turkin kehittyminen jatkuu kaksivuotiaiksi asti, joten sitä nuorempia näyttelyissä arvosteltaessa huomiota tulee kiinnittää lähinnä pään muotoon ja luuston rakenteeseen. Kissanpennut ovat kiharakarvaisia syntyessään jonka jälkeen menettävät kiharansa ja alkavat tämän jälkeen kehittämään uuden, kiharakarvaisen turkkinsa, joka on kehittynyt kissan ollessa noin 8 – 10 kuukauden ikäinen.

 PÄÄ:

Pään tulee olla pyöreä leveillä poskilla varustettuna, otsan ja päälaen pitää olla pyöreä. Nenän tulee olla lyhyt ja stopin erittäin selkeä, tämä antaa rodulle ainutlaatuisen profiilin. Viiksityynyt antavat neliömäisen vaikutelman ja viiksien tulee olla kiharat. Korvat ovat keskisuuret, pyöreät päistään ja ne sijoittuvat kauaksi toisistaan. Silmät ovat pyöreät ja ne sijaitsevat kaukana toisistaan.

 VARTALO:

Lihaksikas vartalo on malliltaan pitkänomainen. Jalat ovat keskipituiset mutta vankkarakenteiset ja jalkaterät suuret. Kissa on hieman korkeampi takaa kuin edestä. Häntä on paksu, keskipitkä ja hieman päästään pyöristyvä.

 TURKKI:

Selkirk Rexejä esiintyy sekä lyhyt- että pitkäkarvaisina muunnoksina. Turkki on paksu ja siinä näkyy löysiä, erillisiä kiharoita etenkin kaulan alueella sekä hännässä. Peitinkarva on hieman karhea, mutta yleisvaikutelma turkista tulee olla pehmeä ja plyysinen. Turkin kiharaisuus selän alueella vaihtelee ilmaston, vuodenajan sekä hormonien mukaan, etenkin naarailla.

 VÄRIT:

 Kaikki värit ja kuviot ovat sallittuja. Silmien värin tulee olla sopiva turkin väriin.

Kasvatukseen saa käyttää vuoteen 2020 asti Persialaisia, Exotickejä ja Brittiläisiä. 1.1.2020 lähtien syntyneiden pentujen vanhempien pitää olla selkirk rexejä..

Takaisin/back