NEWS & UPDATES  2010-2003


4.10.2010

Vaikka tuntuu, että välillä saa ilonrippeitä etsimällä etsiä tämän koiraelon keskeltä, niin onneksi niitä aina jokunen osuu kohdallekin.

Eilen syntyi Ansalle kaksi komeaa poikaa, emä ja pennut voivat hyvin. Onnittelut ansalaisille! Pennuista voi kysellä Tanjalta 040 544 5688.

Myös Iitu-kultahippunen vieraili meillä ja kävimme lonkka- ja kyynärkuvissa. Lonkat olivat kauniit ja tiiviit, ihan A-luokkaa, samoin kyynärät lähtivät 0/0 eteenpäin, ja polvet olivat 0/0. Viralliset lausunnot vielä tulossa Kennelliitosta. Olen tästä kovin iloinen, koska Iitun paimensuku on lähes täysin tutkimatonta sakkia. Nyt voi harrastaa hyvillä mielin terveellä luustolla. Iitu kävikin heti voittamassa epäviralliset agikisat - onnea Aino-Maria ja Iitu!

Iivarin kanssa kävimme myös kisaamassa yhden hypärinollan.

Kiila pyörähti pienessä uusintaoperaatiossa, jossa polveen vaihdettiin lyhyempi ruuvi. Nyt kuntoutuminen toivottavasti jatkuu ilman hiertymiä. Kontrolliröntgen on vielä parin viikon päästä. Vielä mennään pelkkää hihnalenkkiä ja käydään altaassa kävelemässä. Peltojäljelle aiomme kuitenkin ehtiä ennen lumia...

Katla-köriläskin on aloittanut hakutreenit. Oli ihan pakko hakeutua pitkän tauon jälkeen lajin pariin kun otuksella tuntuu siihen olevan taipumuksia. Agilityn sisäkauden alkaessa olemme ottaneet tuntumaa myös kuviteltuun päälajiimme (katsotaan kuinka käy). Nappo pääsi yli vuoden agitauon jälkeen myös hallille ja jos koiran voi sanoa jostain ilahtuvan, niin Nappo totisesti ilahtui kevyen revittelyn merkeissä!. Pakko sen kanssa on agiterapiaa jatkaa talven yli.

 

14.9.2010 suurin on poissa...

Casse-Noisettes Arachide

7.2.1998-11.9.2010

Hyvää matkaa Alma, jätit suurtakin suuremman tassunjäljen ja kaipauksen sydämeen ;(

Koskaan ei tosiaankaan tiedä onko aikaa paljon vai vähän. Vanhan koiran kanssa viimeisiä päiviä kannattaa vaalia kuin aarteita. Almalla aika loppui ennen aikojaan, aivan liian yht'äkkiä. En tiedä onko kohtalon oikkua vai sattumaa, mutta Alman emä Fia kuoli kuukausi ennen kuin Alman tytär Peppi synnytti ensimmäisen pentueensa. Nyt näyttäisi käyvän samoin; Alma lähti Fian luo juuri kuukausi ennen kuin sen tyttären Dixin tytär Ansa saa ensimmäiset pentunsa. Näin elämä jatkaa kulkuaan.

Syntymäpäiväonnittelut Alman viimeiselle pentueelle. Tänään tulee täyteen 6 vuotta Dixille, Tiitulle, Tatulle, Oivalle ja Danille. Myöhästyneet onnittelut myös Dixin ensimmäiselle pentuelle; 1.9. tuli täyteen 3 vuotta!

 

7.9.2010

Pistesaldoja parilta edellisviikolta:

Valtsu 64p.

Ella -32p.

Nappo kesk.

Iitu 0p.

Iivari 10p. & 0p.

Edellisten johdosta iso halaus Aino-Marialle ja Iitulle ATT:n seuramestisten voitosta maximölli radalla, hienoa menoa! (Video näkyy täällä).

Samoin isot onnittelut Lauralle ja Valtsulle erikoisjäljen kisasta - niin pienestä jäi tulos kiinni, mutta hieno suoritus!

Ellan ja Napon hämmästyttäviä luonnetestivideoita voi käydä kurkkaamassa YouTubessa ;)

 

24.8.2010

Erinäiset taivaankappaleet eivät olleet sitten ihan kohdillaan. Kiilalle ei ole tulossa pentuja tälle syksylle. Sen sijaan Kiila pääsi leikkaukseen ja sai titaania polveensa revenneiden polven eturistisiteiden takia. Kiitos leikanneelle Hanna-Leena Terhoselle. Kiilan loppuvuosi meneekin siten kuntoutuessa. Ei syksyä ilman kirurgia :) Jäämme odottamaan toisen polven ristisiteiden repeämistä (vitsi, vitsi), mutta oikeasti pessimisti ei pety!

Osittain edellisen seurauksena Nappo pääsee tuuraamaan Kiilaa luonnetestiin - katsotaan mitä siitäkin sitten tulee. Ella testataan myös. Tuomarit ja ajankohta Napon testaamiseen eivät ole aivan toivotut, mutta eipä tässä ole viimeaikoina muutenkaan toiveet kauheasti toteutuneet ;)

Iivarin kanssa kirmasimme holskujen rotumestisten toiseksi ja seuraavana päivänä piirinmestis joukkuekultaa, jipii. Yksi vaivainen nolla tulla tupsahti myös. Iivarin tuloksia lisäilty, hieman on takkuista tällä hetkellä.

Isot onnittelut kauniille Bertalle valioitumisesta Porvoon näyttelyssä! Kuin myös onnittelut Ansalle ensimmäisestä sertistä! Kiila varmaankin kävi viimeisessä näyttelyssään hakemassa Willemineltä hyvät arvostelut valioluokasta Nokialla. Näyttelyarvosteluita lisätty Bertalle, Ellalle, Ansalle, Napolle ja Kiilalle.


2.8.2010

Koko alkukesä on vierähtänyt hujauksessa ja päivitykset ovat jääneet tekemättä. Koitan muistaa kaiken mahdollisen...

Ihan ensimmäiseksi tervetulotoivotus hollantilaiselle au pairille nimeltään Katla :) Haimme tyttösen kesäkuun alussa Suomeen. Kiitos Flipille, Manonille ja Riitalle tästä mahdollisuudesta! Katlan omat sivut tulossa (vasta uuden sivuston myötä).

Terveysrintamalla Iitun silmät on tutkittu, samoin Nallen silmät ja polvet, ja myös Ansa on käynyt tutkituttamassa polvensa, kaikki siis terveet.

Onnea näyttelyissä käyneille ja erityisesti serteistä: Ella, Bertta, Ansa, Nuga ja Nappo. Joitakin arvosteluita lisätty, joitain lisäilen myöhemmin.

Iivarin kanssa kävimme nappaamassa hyppy-sertin Takuttien kisoista toukokuussa :))  Nippu kisatuloksia lisätty Iivarille. Nyt otamme 2kk kisaspurtin!

Onnittelut Pajulle ja Soilelle SM-nollien keräämisestä ja finaaliradalle pääsystä!

Myöhästyneet synttärionnittelut touko-kesäkuun koirille eli Ellalle (3v.), Iitulle (1v.!), Napolle, Nallelle, Kasperille ja Roopelle (3v.), sekä Kiilalle (5v.) ja Nugalle (4v.). Tulevat onnittelut Valtsulle - jo 6v.! Lisätty Valtsun sivuille puuttuneet erikoisjälki- ja vetohiihtotulokset.

Itse käväisin toukokuussa viikonlopun mittaisella MH-luonnekuvauksen C-toimihenkilökurssilla. Nyt pitäisi päästä suorittamaan harjoittelut ja syksyllä häämöttää B-kurssi.

Pentuja toivomme tälle syksylle niin Kiilalle kuin Ellallekin, mutta niistä lisää myöhemmin. Pidämme sormia ristissä, että taivaankappaleet olisivat kohdillaan ;)

Kuvia on kuvailtu paljon, kuten kisavideoitakin, mutta niitä lisäilen vasta uusille sivuille, jotka pian toivottavasti saan valmiiksi. Leppeää loppukesää!


12.4.2010

Viikonloppu tuli vietettyä jalostusneuvojin jatkokurssilla hyviä luennoitsijoita kuunnellen. Jotain uutta ja ajateltavaa takkiin tarttui mukaan.

Valitettavasti meille ei tule pentuja tänä(kään) keväänä, Kiilan astutus ei tärpännyt :( Vielä kerran kokeilen seuraavista juoksuista. Nyt on sitten varmaan pakko treenata BH valmiiksi ja etsiä LT-paikka kesäksi ;)

Hienoa Aino-Maria ja Tatu, pääsiäiskisojen starteissa teitte upean radan, vaikka yksi rima tippuikin. Nyt vain kisakalenteri esille!

C-N Devinette eli Tiitu etsii itselleen uutta kotia! Tiitu on 5-vuotias terve narttu, epävarma ja kuriton, eikä tule toimeen perheen uusien tulokkaiden, alle 2-vuotiaiden lapsukaisten kanssa. Etsinnässä on perhe, jolla on koirista kokemusta, mutta ei pieniä lapsia - ota yhteyttä pikaisesti. Jospa Tiitulle vielä uusi koti löytyisi.

 

26.3.2010

Onnittelut Lauralle ja Valtsulle vetohiihtokisojen tuloksesta Äänekoskella!! Naisten B-luokan 11. sija belgien ja dobbereitten parissa on hieno saavutus :)

Kiilankin juoksut alkoivat Ellan vauhdittamina ja ensi viikolla on jo ultraus. Pidetään peukkuja, että yksi astutus riitti...

Valitettavasti Ellalle ei tule pentuja vielä tänä keväänä, uusi yritys syksyllä.

Kävimme Kiilan ja Soumin kanssa Liettuassa 13.-14.3. kaksipäiväisessä näyttelyssä. Molemmat koirat saivat 2 x cacibit ja Liettuan sertit sekä voittajatittelit. Soum oli ROP molempina päivinä. Reissu oli hieno vaikkakin raskas ja Liettua yllätti positiivisesti.

Myös Tampereen kansainvälinen koiranäyttely on vihdoinkin takanapäin järjestelyjen osalta - hyvin selvisimme isosta urakasta! Nyt voi taas hengähtää pari vuotta.

Päivittelen kuvia myöhemmin. Aurinkoista pääsiäistä kaikille!


16.2.2010

Kiila ravaili itselleen sertin Tampereella Ulkomuototuomarit ry:n koulutusnäyttelyssä 14.2. ja valioitui :))

Valtsun ja Soumin silmät olivat peilauksessa täysin terveet ja Kiilalla oli sama tilanne kuin puolitoista vuotta sitten CRD/kolobooman osalta.

Ella oli meillä viettämässä hiihtolomaviikkoa Soumin kanssa ja "after ski partyn" tuloksia jäämme odottamaan toiveikkaina...

Kiilan juoksuja odottelemme alkavaksi maaliskuussa.

 

30.1.2010

Alkajaisiksi myöhästyneet, mutta sitäkin suuremmat onnittelut C-teamille; 8 pennun pentueemme täytti 8 vuotta (26.1.)! 

Seuraavana onnitteluvuorossa on Team-A; mummojoukko täyttää 12 vuotta (7.2.) - paljon onnea! Ja heti perään onnittelut vielä Team-B:llekin; 10 vuotta täyttyy 17.2.! Talvipennuilla on kasvatus aikoinaan aloitettu :)

Bertta kävi ansaitsemassa sertin Lahden näyttelyssä, Ansa sai arvosanaksi hyvän. Turun näyttelyssä Iitu ja Kiila saivat erittäin hyvät.

Symppis-Soumista lisätty kuvia, Kiilasta ja Iitusta myös.


9.1.2010

Rapsakkaa alkanutta vuotta! Mitäpä viime vuodesta jäi mieleen? Paljonkin, listataanpa niistä tärkeimmät:

- vuoden kohokohta oli Iitun saapuminen Suomeen, kiitos siitä kasvattaja Alainille perheineen!

- vuoden masennukset olivat Napon kintereen OCD ja täten niin agilityuran kuin jalostushaaveiden kariutuminen, siihen päättyi oma narttulinjani neljänteen polveen :( Pienempi masennus oli Kiilan astutus ja agilitystartit; 2 x HYL molemmista.

- kiitos kaikille kasvateille, jotka kävivät terveystutkimuksissa ja vieläpä ihan tervein tuloksin :)

C-N Espoir C/B, 0/0

C-N Fritz B/B, 0/0, 0/0, terveet silmät

C-N Gentille C/B, 0/0, terveet silmät

C-N Gracieuse B/B, 0/0, 0/0, terveet silmät

H-N Prunelle C/C, 0/0, 0/0, terveet silmät

- Kiitos myös kaikille näyttelyissä pyörähtäneille: Bertta, Ella, Dixi, Nalle, Nuga ja Valtsu sekä Kiila ja Nappo (peräti erkkariin sain ilmoitetuksi) - unohdinko jonkun? 

- Erityiskiitos harrastusrintamalla kisanneille koirakoille: Soile & Paju; 15 agilitystarttia, joista 7 nollaa :))) Laura & Valtsu; kolme yritystä vaativalla erikoisjäljellä (samalla myös ainoat pk-lajien koestartit pyrtseillä koko vuonna) - tsemppiä tulevaan! Aino-Maria & Tatu; ekat viralliset agistartit :)) Itse liitelin karkkariholsku Iivarin kanssa 24 agilitystarttia, joista 10 nollarataa (tai no 1 oli yliaikaa).

- Kiila ja Ella kunnostautuivat jalostustarkastuksen verran.

- Ai niin, Vilma-mummo sai uuden kansainvälisen näyttelyvaliotittelin, taisi olla rodullamme ensimmäinen :)

Nyt vain toivotaan (7 vuoden) epäonnen päättyneen ja tästä vuodesta tulevan edellistä onnekkaamman!

Ellan sulhokin on valikoitunut. Vuoden alkupuolella on tarkoitus astuttaa Ella ja Kiila.

Tasapuolisuuden nimissä mainittakoon, että on meillä (taas) uusi perheenjäsenkin; kirkkaanpunainen Ducati ST4 =D

Kuvia tulee kaikesta mahdollisesta myöhemmin.

 


21.12.2009

***Mukavaa Joulunaikaa***

Lähes 3kk edellisestä päivityksestä?? Sanoisinko hiukka pitkä tauko! Aion parantaa tapani ja saada ensi vuonna piiiiiiitkään suunnitteilla olleet uudet sivut valmiiksi... kunhan vain saan ne tehdyksi Macille (I <3 my Mac!).

Kiilalle ei tullut pentuja. Sitä hieman pelkäsimmekin alusta asti, mutta aina sitä kuitenkin toivoo pentuja kun leikkiin on ryhtynyt ja aikaa ja rahaa asian eteen uhrannut. Mutta kuten kaverini juuri sanoi: harrastus ei ole kunnon harrastus jos siihen ei mene kaikki rahat! Samaa mieltä, joten kerran vielä kokeilemme. Se tarkoittaa sitten kahta yritystä ensi keväälle; Kiila ja Ella ajoittavat juoksunsa todennäköisesti samaan aikaan. Pentuja siis ainakin suunnitelmissa :)

Iivari käväisi vuoden lopulla parissa kisassa, Noormarkussa ja Tampereella, viiden radan saldona yksi nolla.

Nuga pyörähti Jkl:n KV-näyttelyssä.

Joulukortin parraton Iitu-tonttu kasvaa ja kehittyy ;) Pari kuvaa lisätty. 7kk onnittelut Iitulle!

Alma, kohta 12v, kävi sydänultrassa. Sydän on voimissaan, mutta mitraaliläppä vuotaa. Muutoksia ei ollut vuoden takaiseen tilanteeseen. Muut vanhuuden vaivat alkavat varmaan ilmoittelemaan itsestään enemmän. Kävimme myös hammaslääkärillä, koskapa Alma on paukuttanut savisen ruokakuppinsa pohjaan alaetuhampaansa lähes olemattomiksi. Meillä koirat eivät syö kovin rauhallisesti - nyt on kaikkien kupit vaihdettu kevyempiin. Ensimmäistä kertaa poistettiin myös hammaskiveä. Kuluneita hampaita oli suu täynnä, mutta ei tulehduksia, mitään ei siis kiskottu pois. Ja sydänkin kesti rauhoituksen hyvin.

Tuntuu kuin jotain olisi unohtunut - ensi kerralla sitten lisää. 


29.9.2009

Terveisiä Sveitsi-Itävalta-Ranska -turneelta! Agilityn MM-kisaviikonloppu oli aivan mahtava kaikin puolin. Hienoa Suomi ja hienoa pyrtsit. Erityisesti medijoukkueiden palkintojenjako oli mukavaa katseltavaa kun palkintopallilla oli 3 suomalaista ja 3 pyreneläistä :) Itselläni ei tietty ollut kamerassa ladattuja akkuja mukana, joten reissukuvia voi käydä kurkkaamassa Uskon ja Ahkun päiväkirjasta.

Kotimatkalla nappasimme vielä mukaamme aivan symppiksen paimenkoiranpennun Egloguen!

Myös Kiilan juoksut alkoivat, joten odotellaan onnistuuko pentusuunnitelmat tällä kertaa. Ainakaan sarjassamme "Uskomattomia tapahtumia" ei ole jäänyt puuttumaan juuri mitään... käy miten käydä pitää.

Iivari kävi juoksemassa piirinmestaruus joukkuekultaa Ylöjärvellä -jee! (Ja pari virhettä seuraavana viikonloppuna Nokialla).

Bertta (C-N Gracieuse) sai sertin Porvoon näyttelystä, onnea! Myös Bertan lonkka- ja kyynärkuvat ovat lähteneet terveinä virallista lausuntoa odottamaan. Bertan sisko Ansa (C-N Gentille) kävi myös tutkittavana ja sai terveen paperit, lonkat tulivat takaisin C/B lausunnolla.

Meidän reissudoris Vilma sai vielä eläkeläispäivillään komean C.I.E diplomin (kansainvälinen näyttelyvalio) FCI:ltä - onnea kauniille mummelille!

Nappo on toipunut hyvin jalkansa kanssa.

Ai niin, Valtsu kävi kokeilemassa uusiksi FH-kisoja; paalulle jäi tällä kertaa, tuloksena 1 piste. Keskeytyksen jälkeen nousikin sitten kaikki esineet. Kyllä se sieltä vielä!!!


23.8.2009

Kiila kävi reippaan kisatauon jälkeen hakemassa hyllyn osia agikisoista. Juoksuja odottelemme edelleen...

Napottimen leikkaus sujui hyvin, kiitos Jarmo Rintasalolle Seinäjoelle. Kuukausi kevyttä hihnalenkkiä koiralle, joka juoksee aina vapaana - help!

Todella myöhästyneet synttärionnittelut Valtsulle! Ja tulevat onnittelut Team-G:lle!

(Lisätty myös Kiilan ja Ellan kuvat jalostustarkastuksesta).


11.8.2009
Kuinka paljon iloa ja surua saakaan mahtumaan yhteen kuukauteen. Sekalaisessa järjestyksessä tapahtuneita: Ensiksi onnittelut Soilelle ja Pajulle, jotka pienoisen kisatauon jälkeen kävivät tekemässä triplanollat Haminassa 1.8.!! Hilkulla oli se uusi karsintoihin vaadittava voittokin. Iivarin kanssa hikoilimme viikonloppuna Levekin kisoissa yhden nollan ja taas kaksi muuta melkein nollaa. Agilityrintaman synkin uutinen on Napon agiuran loppuminen kuin seinään. Tarkoitus oli aloittaa kisaaminen nyt syksyllä, mutta tiheämpi treenaaminen kesän myötä aloitti takajalan keventelyt ja olemme ensi viikolla menossa kinnernivelen operaatioon :( Vielä koskaan ei ole ollut näin masentavaa tehdä päätöstä lajin lopettamisesta ja miettiä takaporttia toiseen lajiin. Koirat osaavat pitää kyllä todella nöyränä. Vaikeaa on yrittää pitää ylivilkas pingispallo maankamaralla. Tämän uutisen myötä vaihtui myös Kiilan tuleva sulho (täytyy priorisoida rahanmenoja). Päivitän tietoja ja kuvia nettiin mahdollisimman pian. Myös Ellalle on suunniteltu pentue ensi keväälle, siitä tarkemmin tuonnempana. Molemmat tyttöset kävivät myös jalostustarkastuksessa 2.8. (kuvat ja linkki tulossa). Egloguelle on varmistunut uusi koti, hakumatka ja agilityn MM-kisamatka häämöttävät - pientä piristystä syksyyn sentään!


14.7.2009

Viikonloppuna vietettiin Suomen Pyreneläisten erkkaria ja 30-vuotisjuhlia. Näyttelyssä kävivät pyörähtämässä Ella, Dixi, Bertta, Nalle, Nappo, Kiila ja Valtsu. Kaikki muut saivat laatuarvosteluna erinomaisen tai erittäin hyvän, mutta Valtterin hienoa puuhkahäntää tuomari ei pitänyt viehättävänä - höh! Meidän edellisestä näyttelystä onkin vierähtänyt melkein vuosi - on tainnut agility viedä vyörytysvoiton!

Iivari kävi agirodun yksilöradoilla tiputtamassa riman ja hyppäämässä yhden ylimääräisen esteen, ei saatu lippua karsintoihin :/ Ensi vuonna sitten tosissaan!

Kävimme kokeilemassa paimennusta toukokuussa Rymättylässä, pari kuvaa Dixistä, Bertasta ja Kiilasta.

Kuva Egloguesta. Linkkilistaa päivitetty.


8.6.2009
Ihan ensiksi huisisti onnea Lauralle ja Valtsulle FH1-kisojen startista! Hieno yritys vaikka salaa sen teittekin (murr), pidetään peukkuja koularin puolesta seuraaviin kisoihin! Joka tapauksessa pyrtsien enkat; hyvä aloitus, eka suora ja kulma = 9 pistettä :)
Viimeksi unohdin vallan mainita Tatun aloittaneen agikisaamisen. Pääsiäisenä kaksi upeaa rataa maxi1-luokassa. Hienoa Aino-Maria ja Tatu!
Iivarin kanssa kisailimme nollatuloksia, yksi jäi vielä uupumaan MM-karsinnoista.
Syntymäpäiväonnitteluja touko-kesäkuun koirillemme: Kasper, Roope, Nalle, Nappo, Ella, Nuga ja Kiila - paljon onnea!
Olen tuomassa narttupentua sijoitukseen - kysy lisää jos etsit harrastuskaveria.
Erkkarissa nähdään heinäkuussa! Aurinkoista kesää!


27.4.2009

Nyt en jaksa kuin kotimaisella! 

Kaksi viikonloppua vierähti koiraluennoilla ja lampaita keriessä. Lampaita tosin on vain kolme, mutta Fiskarsin kalasaksilla kestää... ja yksi on itseasiassa vielä villoissaan, mutta koirista kaksi tuli kerittyä siinä samalla =D

Suoritettuna on jalostusneuvojien peruskurssi ja Tuire Kaimiota on kuunneltu lähes kokonainen päivä, voin todeta olevani viisastunut paljon!

Iivarin tulokset - melkein taas kolme nollaa. Terkkuja myös Oivalta - sukuvika ;)


7.4.2009
Some results updated:
Ella's (H-N Prunelle) official results are: hips C/C, elbows 0/0. Also Roope (C-N Fritz) has been x-rayd; hips A/B, elbows 0/0 and patellas 0/0 (and offcourse still waiting for official results).
Iivari's agility results. New competitions at next weekend...
Sunny Easter to all of you :)


16.3.2009

Mitä yhteistä on Brysselin lentokentällä olevalla peltilehmällä ja Kiilalla? Molemmat ovat yhtä tyhjiä...

We did ultrasound scan for Kiila - unfortunately she is empty. New try after couple of months!

Ella visited at vet: eyes, patellas and elbows clear, hips C/C (still waiting for official results). Nalle's hips are C/B.

Iivari started his agility season with clean run!


6.2.2009
Greetings from Belgium! Kiila visited in Belgium and now we are just waiting for a good news - hopefully! More info about the upcoming litter.
Happy Birthday to our winter litters in January and February: Team-A 11 years, Team-B 9 years and Team-C 7 years!
Nalle's (C-N Espoir) elbows (0/0) and hips (B/A) are healthy!
Link list updated.


19.12.2008
Happy Christmas season to All of You!
Puppies expect in the spring!
Add some old agility results...


27.10.2008
Nappo (C-N Eylie) visited vet: patellas, elbows and hips are healthy! We are waiting for an official results from SKL. 
Kiila got her last 0 result in agility 1 class and compete now in 2 class :)
Add some old results too.


30.9.2008
Agility World Championchips in Helsinki is happily over. Greetings to all Belgian and Dutch pyrshep people who I met there!
Belated congratulations to team-G, they were one year in September! And also to Soile and Paju, they made one day 2 clean run and won both competition! WOW!
Show results from Porvoo: Ella, Nuga, Valtsu, Nappo and Kiila.
Some old agilityresults of Iivari and Kiila.


7.9.2008
Long time no see! I have been a little bit busy with our house repairing, it's turning from yellow to blue...
First of all, it was nice to see you all on August! The weather was almost fine - at least dogs liked it :)
Sad news, Kapu (C-N Capitaine) left to Rainbow Bridge this summer ;( 
Paju and Soile made 5 clean run in one weekend, wow!!!
Nappo's eyes are clear, but Kiila has CRD/Coloboma.
Show results of Ella, Kiila and Nappo. Agility results of Kiila and Iivari.


21.7.2008
Casse-Noisettes pentuetapaaminen on elokuussa! Jos et ole saanut sähköpostia kyseisestä päivästä, niin otahan yhteyttä (@osoitekirjani ei ole ajantasalla, joitain osoitteita puuttuu).
Link-page updated.


24.6.2008
Nuga and Kiila had birthday (15.6.), congratulations! Kiila run agility and Nappo visited in show. Some photos of Dixi's offsprings.
Happy summer to all of you!


20.5.2008
Just add Nuga's judging and old photos. Also add Vilma's new tittle NORD CH.


13.5.2008
First of all: Happy Birthday Ella (8.5.) and Team E/F (22.5.)!! The first year is behind.
Nuga got EXC and RES-CAC in Mänttä Dog Show, congratulations!
Paju started agility after a little break; only clean runs!!! Congratulations!
We had "FH-day", Nappo and Kiila were tracking, some photos of Nappo.
Iivari's agility results.


1.4.2008
After long time...
I spent last weekend with agility: Iivari did 3 courses, but not any 0 results :/. Eventually Kiila started her competitions :)
Tampere Int. Dog Show was in March, judged by Alain Pecoult. Ella, Nappo, Kasper, Nalle and Virage were there.


29.1.2008
Team-C were 6 years on saturday. Congratulations to all of you: Paju, Sohvi, Peppi, Rusina, Arttu, Kapu and Kupru!
My first litter, Team-A, will be 10 on 7th of February!! Congratulations! Time fly...
Nöpö found her new home!
Nappo and Kiila visited in Winter Dog Show, Nappo was BOB-puppy :)
Iivari's last agility result.
New page: Yhteenveto/Summary and some little updates on site.


31.12.2007
Gentille is still free and sweet! Nöpö etsii edelleen omaa perhettä!
Some photos of Team E/F & Nappo.
Happy New Year!


*  *  *
Merry Christmas and a Happy New Year!

Wishes Kennel
Casse-Noisettes19.12.2007 VILMA LÖYTYI! Joulua ei peruttukaan :)

We losted one dog yesterday in a forest. After terrible day and night we found her today!!! So we got the best Christmas present after all!


18.12.2007 VILMA KATOSI METSÄÄN AAMULENKILLÄ!


16.12.2007
After long time some photos of Ella, Nuga and G-team...
Nalle visited in puppy show, he was BOB-puppy. Congratulations for the good start!
Agility results of Iivari.


30.10.2007
One puppy still looking for her new home!


25.10.2007
Puppies are healthy, few more photos.
New page for Nappo.
Virage was in charactertest.
Penelope moved to us! New page for sheeps.
Iivari's last agility results.


8.10.2007
Puppies of Dixie are now 5 weeks; some photos!


22.9.2007
Photos: G-puppies, Nuga and Ariège & Ariège-show. 
New page for Ella. Last agility result of Iivari.
Happy Birthday Team-D!


8.9.2007
On the first of September Dixi produced four puppies! 3 girls and 1 boy feel well :)


27.8.2007
Good weekend (18.-19.8.): Ariège got CAC and she was BOS in Nokia Dog Show. Paju did "double-0" and Iivari did his first 0 in agility :D
Greetings from Denmark! Ariège got lovely yellow and blue ribbons in Vejen Dog Show and I got sore throat from car's air conditioner ;) The trip was nice.
Welcome to Finland our new puppy Hob-Nob's Prunelle - thank you Monica and Ulrika!


7.8.2007
Happy birthday to Valtsu, he was 3 yesterday!
Nuga has hip surgery yesterday, everything is fine so far.
Photos of Team-E.


24.7.2007
Paju & Soile did amazing results in agility trials of the Finnish Team: In medium class five clean run and place 8th - jihaa! Congratulations and a big hug for both! (-> Results)


16.7.2007
Team E/F - Eye examination and vet check: everything was ok. Girl is still free!


9.7.2007
Team E/F - Results of puppytest and some photos.
Team G - page and photos.
We did make sure and x-ray Kiila's back, it is perfect! Now we can start agility again. 
Sad news... unfortunately Nuga's new x-ray wasn't so good, she has legg-perthes. A hip operation will be in early August :(


6.7.2007
Team E/F - Results of DNA-test arrived: 2 puppies from Urdos and 2 puppies from Adour!
Dixi has been mate with Valtsu. Puppies expect in early September.
Oiva was best of male 4 in Tuusula.
More things and photos after weekend.


19.6.2007
Oiva became Fin Ch at weekend, congratulations!!
Paju did two clean run in Finnish Ch agility competition, over all she was 17th. Well done!
Happy birthday to Nuga 1 year and Kiila 2 years, they had birthday on friday 15th of June!
New Photos of E-puppies :)


28.5.2007
Photos: Team-E / Paju / Nuga


25.5.2007
Peppi's puppies were born on Tuesday 22th of May: 3 boys and 1 girl, all fawn :)
Some show results: Tiitu got very good from Vaasa, Oiva got good from Helsinki and very good from Salo, Nuga and Kiila got very good from Salo. We also visited at Club Berger des Pyrénées first Special show in Sweden in May.
Results of Iivari, we go on practicing.
All photos are coming later!


24.4.2007
The First has gone. Fia (Cassandran Eylie) passed away this morning. She was my lovely first berger and a good mother for the first two litters of our kennel. Fia lived a long and good life. We all miss her badly.
There are always something new to be born when something old passes away... Life goes on.
Peppi was in ultrasound, there will be at least 3 little puppies.


15.4.2007
Soile and Paju did a great job in agility; two excellent courses. They were 7th in Friskies Cup (8.4.07). Also in agi.fi -ranking list 2006 they are placed 30 of 515 medi dogs! Best pyrenean sheepdog :)
Iivari did couple of new courses too...
Photos of Urdos and Adour / Oiva / Valtsu and Dixi.


2.4.2007
Sohvi became Est Ch at weekend. Congratulations!
Iivari won agility competition with clean run and moved compete in highest class :)
Some new photos of Peppi.
To celebrate the ten-year anniversary of my kennel name I took a course of breeder :)


26.3.2007
Peppi has been mated, more info on Puppies page.
Paju started  her agility competitions for this year with clean run (0/3.)! 
Iivari did 2 clean run also :)
Some little updates on site.


18.2.2007
Happy Birthday to Team-B (Ronja, Rommi & Fasu)! They are now 7 years.
We visited in Tallinna Int. Dog Show 11.2.07; Nuga was BOB-puppy and Kiila was BOB.
Iivari competed in agility at the weekend.


5.2.2007
Happy birthday to my first litter; Saara, Alma and Vilma. They will be 9 on 7 of February!!
We visited in Turku Int. Dog Show: Nuga's first show in puppy glass, she got 1. Ariège got EXL2 and Valtsu got VG1 and Oiva got G.


21.1.2007
Happy Birthday to Team-C!!! They will be 5 on 26 of January.
Dixi (C-N Danseuse) has been x-rayed, she has healthy hips and elbows!
Also Sohvi (C-N Cacahuete) has healthy eyes and patellas.
Some updates and new photos (Peppi, Nuga) on site. Questbook removed. 


17.12.2006

Merry Christmas and 

Happy New Year 2007!


Kiila got Very Good from Helsinki Int. Dog Show 9.12.06.
Iivari did it!


21.11.2006

Kiila has been x-rayed: she has healthy hips and elbows!!! 
Kiila got from Jyväskylä Int. Dog Show VeryGood. She met her daddy also :)
Some new photos of Nuga and agilityresults of Iivari.

27.10.2006

Results of Iivari and Charactertest update.


25.9.2006

Team-D has turned 2 years!!! Congratulations Dixie, Tiitu, Oiva, Tatu and Dani.
Oiva got  Excellent and RES-CAC from Helsinki Dog Show 3.9.06
Paju has done great job in agility, 3 clean runs (she has now all 0-results for next year).
New pages: Nuga and Iivari ;)
Some links update.


28.8.2006

Virage got his last CAC from Hämeenlinna, he became FIN CH!
Ariège got Very Good. Ariège is HC-, PRA- and RD-free, but unfortunately she has CRD.
... I almost forget: Dixie's eyes and patellas are healthy!! Dixie, Oiva, Virage and Ariège are now  "checked for breeding", all passed with some comments.

Our new import: Hob-Nob's Nougatine "Nuga"


23.7.2006

Agility news: 
Paju and Soile did great job in agility trials for WCh! 5 courses at the weekend and they were 13. of 97 dogs in medium class. Congratulations!!!!!
Fasu made "comeback" in Kokkola, 4 courses and 3 results ;) 


10.7.2006

Dixi was BOB in Porvoo Dog Show and she got her first CAC. Congratulation Ada and Dixi!
Oiva got VG in Karjaa Dog Show. Tatu and Oiva sent some summergreetings with photos :)


20.6.2006

Arttu (C-N Courouaou) passed 17.6. AD-test. Congratulation Kati & Arttu! I think he is a first pyrshep in AD-test. They did cycle 20 km (15km/h) in a hot weather. Easy job for Arttu :)
Sohvi (C-N Cacahuete) became Finnish Champion! Great job, Sohvi & Johanna! 
Also Oiva and Tiitu were in same show in Forssa. Oiva has started agility, some photos.
Paju was the only one pyrshep in Finnish Agility Championship. Team run was exellent, but no succeed in individual run.


15.6.2006

Happy Birthday Kiila!! Some summer photos of Kiila and Valtsu.
Kiila got VG from European Winner Dog Show.


9.6.2006

Tiitu was BOB in Mänttä Dog Show and she got CAC. 
Paju did fast and clean run in Stadi Games 3.6. (-5,83). Congratulations Anu & Tiitu and Soile & Paju!!


30.5.2006

We had a great show in Järvenpää 28.5. Peppi was BOB and she got CAC, Oiva was BOS and he got CAC too and Tiitu got RES-CAC. Also Ninni (offspring of Rommi) made her debut and got EXC. Congratulations!
Some photos of Alma and Kiila practise the tracking in the field (FH).


27.5.2006

Virage passed a Behavior Test! Congratulations Laura & Valtsu!
Kiila got Good in Tampere Dog Show, but luckily she saw HD on same day, it was good too...;)
We try to bred Peppi, but unfortunately she stay empty. So we have to still wait.


22.5.2006

Oiva's hips are B/A and elbows 0/0!
Paju made clean run (-7,77)  and she was third in Helsinki agility competition 20.5..
Tiitu and Kiila got Very Good from Helsinki Int. Dog Show.


16.5.2006

Sad news...

Unfortunately we have to put down our young and lovely ram Kurko. He had some stomach-ache and we try to take care of him. In the end there was nothing more to be done ;(

Kiila got her first CAC from Harjavalta 14.5.


8.5.2006

Oiva was BOS in Lahti Int. Dog Show, he got CAC and CACIB. Tiitu got VG. Congratulations!
Paju made two fast run in agility (-5,26 & -3,26). Good start for this season!


11.4.2006

Virage's official results: hips A/A and elbows 0/0!


28.3.2006

Tampere Int. Dog Show 18.3.06. Kiila got EXC and RES-CAC, Valtsu got VG and Oiva got G. 
Paju did clean run in agility competition and she was 4th. Winter greetings from Dani.
Valtsu has been x-rayed: hips, elbows and patellas are all healthy. Now we are waiting for the official results...


8.3.2006

Links updated. Kiila was second Best of Puppies in red ribbons :)


17.2.2006

Greetings from Estonia. Valtsu was BOB and he got CAC, (CACIB) and Kiila got HP and she was BOB-Puppies.


30.1.2006

Valtsu was successful in a match show, he was second best of red ribbons!
Links updated.


23.1.2006

Alma's eyes are HC, PRA and RD -free!


22.1.2006

Kennel Casse-Noisettes had a succesfull day in Turku Winter Dog Show. Kiila was in her first show and she got HP. Dixi got EXC and RES-CAC, Valtsu got EXC, CAC and RES-CACIB, Sohvi got EXC, CAC, CACIB and she was also BOS. Congratulations!!

Character test results updated.


21.12.2005

In Finnish Winner show Valtsu got Sufficiente :/


*  *  *  *  *
We wish you all a Merry Christmas and a Happy New Year 2006!
*  *  *  *  *


13.12.2005

Kupru (Team-C) and Valtsu (Virage du Pic d'Espade) are HC, PRA and RD free.
Kiila (Ariège du Touyaga) will be 6 months day after tomorrow. Some photos.
Valtsu got Very Good from Jyväskylä Int. Dog Show.

In Finnish Winner show Valtsu got Sufficiente :/


31.10.2005

Tiitu and Oiva (Team-D) are HC, PRA and RD free and their knees are healthy.
Pedigrees of Virage and Ariège on their pages.


26.10.2005

Some photos of our little black Touyaga. She saw first snow today ;)


9.10.2005

Today it happened, Paju made her last clean win and she became Finnish Agility Champion!!! BIG CONGRATULATIONS Paju & Soile! Paju is now Double Champion; show & agility - WOW!
Peppi's eyes are clear, she is HC, PRA and RD free.


2.10.2005

2.10.2005 Helsinki Agility, (Piirinmestaruuskisat)
Paju was PiirM2 (Ch of Province) in agility. Congratulations Paju and Soile! Paju has made many clean runs in agility, just waiting for the last clean win.
Greetings from France! Here you can see some pictures of our trip to the Pyrenees and RACP Special Show. Our new souvenir will arrive at the next weekend...
Dixi, Tiitu and Oiva has been in some dog shows -> results.
Happy Birthday to Team-D! They were 1 year on 14th of September.
Some new pictures of Virage.
New page: Lonkkakuvaukset (Finnish article: x-ray of hips).


4.9.2005

3.-4.9.05 Agility competitions
Paju and Soile had successful weekend! They did 4 times clean run, one of those was win, so they need only one more to become agility champion...
3.9.05 Hakunila Dog Show
Tiitu and Oiva got Very good. Congratulations!
27.8.05 Agility Valkeakoski
Fasu started again compete agility after operations and he did nice job.


1.9.2005

28.8.05 Heinola Dog Show:
Valtsu got his first CAC. 
21.8.05 Hämeenlinna Int. Dog Show:
Tiitu was BOS and she got her firts CAC.
24.7.05 Hakunila Dog Show:
Oiva got Very good.
23.-24.7.2005 Vantaa trials of agility WCh:
Paju did great job at the weekend. She was 20th in final results (if I remember right).
Congratulations to all of you! Some new photos.

Happy birthday Valtsu and Fia! Fia is now 12 years and Valtsu celebrated his first birthday. Both on same day, 8th of August :)


12.7.2005

10.7. Nokia Dog Show
Virage got excellent.
9.7. Lempäälä Special Show
We had a very hot day and over 50 pyrenean sheepdogs at our special show. You can read some results here: Virage, Vilma and offsprings (Paju, Kupru, Oiva, Dixi and Tiitu).

Here is our new member of family, Hallikainen. She is a little lamb. Breed is "kainuunharmas" as our other two sheeps. Her official name is Primalan Kuurankukka.


4.7.2005

3.7.2005 Hyvinkää Dog Show
Paju was BOS, she got her third CAC and she became a Finnish Champion! Congratulations!
Also Tiitu was at her first show and she got very good.
2.7.2005 Tuusula Dog Show
Paju got excellent and she was 3. of females.
(Results).

Some more photos of puppymeeting.

Some news of health; Fasu has been castrated. He has also some problems with his teeth (molars are deformed). Also Tatu has been operated, he has osteochondrosis dissecans on knee. It is very unusual with pyrenenan sheepdog, so if you know any other cases, please let me know!


20.6.2005

19.6. Jyväskylä Agility Finnish Championchip
Paju did great job. She was fourteenth (14.) in medi class (123 competitors). Also Kosti (father of team-D) did great job, he was sixth (6.) in maxi class (131 competitors). Congratulations Paju & Soile and Kosti & Sarkku!

12.6.05 Porvoo Dog Show
Dixi was Best of Puppy. Congratulations Ada and Dixi!

7.6.05 Sohvi (Kennel Vauhtihirmun) gave birth to 5 lovely puppies!

Paju did nice job at Stadi Games (photos).


31.5.2005

We had puppymeeting for Team-D!
Some new photos of Valtsu and Paju doing good results in agility.

28.5.05 Tampere Puppy Show
Tatu, Oiva and Dixi were in Puppy Show. Congratulations all of you!


16.5.2005

Peppi spent some time with us -> pictures. 
Showresults of Tatu, Peppi and Valtsu:

14.5.05 Rauma Dog Show
Tatu was BOB-PUPPY.
15.5.05 Jyväskylä Dog Show
Valtsu got Good.
23.4.05. LAHTI Int. Dog Show
Valtsu was BOB-PUPPY and Peppi got EXL.
 

17.4.2005

Sunny springtime!

Sohvi has mated (Kennel Vauhtihirmun), puppies are waiting on week 23. Photo of Sohvi and Kupru just before Sohvi's trip to Sweden.

17.4.05 MÄNTÄ DOG SHOW
Tatu and Valtsu were in puppyclass, Tatu 2 and Valtsu 1.
16.4. 05 TURKU AGILITY
Fasu was unlucky in agility. Seesaw was again too scary.
2.4. KIRKKONUMMI, 3.4. HELSINKI, 10.4. HELSINKI AGILITY
Paju started her agility competition after break very well. She did 4 clear run at two weekends!


29.3.2005

Tatu met his sister Dixi and father Kosti.

13.3. Valkeakoski agility
Fasu did almost clear run, except that he jump 3 times beside the ring...


7.3.2005

6.3.2005 Helsinki, puppyshow
Oiva was BOB-puppy in his first show. Congratulations Minna and Oiva!

1.3.2005

Again new photos of Tatu and Oiva and Virage.


21.2.2005

New photoes of Tiitu, Oiva and Sohvi.
Team-A have turned 7 years and team-B 5 years in February, good luck to all of them!

6. & 13.2.2005 Tampere, agility
Fasu started to compete again. First course was disqualified, some mistakes on slalom, but not anymore on seesaw. Second was clear run and win!


30.1.2005

Some photos of Dani, Oiva and Tatu.


26.1.2005

Happy Birthday Team-C!


17.12.2004

Virage arrived at us from France.
New photos of Paju doing agility.
Some update on Character test.
Links updated.

11.-12.12.2004  Int Dog Show Nevskiy Winner, Saint-Petersburg, Russia, judge Tatiana Schepetova

Greetings from Russia with love! We had interesting trip to Saint-Petersburg. Vilma was an only pyrshep, she was BOB and she got CAC, CACIB, RUS CH & NEVSKIYW-04.

4.-5.12.2004 Helsinki Winner 2004 Dog Show, judge Francisco Salvador Janeiro
Peppi won open class and got Res.CAC.


25.11.2004

All puppies are now at their new homes. Alma sends her love! Some photos and results of puppytest on page Team-D and some photos on a new photopage of Team-D.


18.10.2004

At last new photos of Team-D!
Also photos of Kapu and Paju together.

30.9.2004

Some new photos of Team-D.
New photopage of France Special Show; Exposition Régionale d'Elevagé d'Etampes 2004


16.9.2004

Alma gave birth to 5 puppies on 14th of September! She is proud mother of 2 females and 3 males. They all feel fine. First photos of Team-D.
Father of team-D was 8th in Finnish Championchip of agility in maxi class. Congratulations Kosti and Sarkku!


1.9.2004

Alma was in ultrasound 2 weeks ago. There will be lot of puppies, at least 6 or more... When I look at her I think perhaps more. Puppies will be born after 2 weeks.
Paju has made some great runs in agility. She made a clean run and won competition in Ojanko, so she has now first result for Finnish Agilitycahmpion title, 2 more to go for. She will run in Finnish championchips after 2 weeks, good luck Soile and Paju!
Some new photos of Sohvi, Paju and Kupru
Better later than never: Happy Birthday Fia!! She had her 11th birthday on 6.8.04
We had an excellent last weekend:

29.8.2004 Helsinki, Agility Piirinmestaruuskilpailut

Paju did excellent job, she was 5th in individual competition and she was running silver in team. Great!

28.8.2004 Kouvola Dog Show, judge Petru Muntean, Romania
Kupru was second male, he got CAC and he became a Finnish Champion! It took only 5 show of him.
Paju was Best of Opposite Sex and she got her second CAC. Congratulations!

18.8.2004 Janakkala Agility
Fasu did it! At least he made clean run and won competition. This was his first 0-result finally! I'm happy.

8.8.2004 Nokia dog show, judge Gunilla Skallman, Sweden
Sohvi got VERY GOOD


12.7.2004

Paju's hips and elbows are officially A/A, 0/0!

10.7.2004

Puppyplans - check out!

10.7.2004 Loimaa Dog Show, judge Leni Nousiainen

Sohvi got good


26.6.2004

Paju has been x-rayed: hips, elbows and shoulders are all healthy! Splendid result as all others of team-C. Paju has been spayed also and she will continue agility after a little break. Some agility photos of Paju by Sini Lindroos. On same page some new results of Paju, Sohvi and Kupru.
There are some new photos of Sohvi and Peppi. There is also a letter and photo in memory of Putte from the Lonkila family.
Here are our new members of family, Pikku and Kurko, two little lambs. They are "kainuunharmas", it is very rare finnish landrace sheep.


12.6. Jämsä Dog Show, judge Joao Vieira Lisboa, Portugal

Sohvi got excellent and she was the second best of females and got Res-Cert. Kupru was Best of Breed and he got cert.

6.6. Helsinki Dog Show, judge Leni Nousiainen
Peppi got good.

5.6. Harjavalta Dog Show, judge Hermann Bürk, Germany
Sohvi got good.


25.5.2004

Kupru's official hips are B/A and elbows 0/0, great!

8.5.2004 Helsinki

Palveluskoira-tapahtuma/dogshow, judge Elina Haapaniemi

Paju was the only pyrenean sheepdog and got very good.

Lot of more agility results for Paju, I can't remember all results... (later on page).


2.5.2004

It is a long time from last updating...
Kupru spent the winter holliday with us, there are some new pictures of him. Also he has been x-rayed, hips and elbows are healthy. We are waiting for the official opinion. 
Fia feels fine, there are some pictures of our visit to her in April.
Fasu started to compete in agility, but results are not very good. Our big big problem seesaw is still a spook in a course.
Some new results and nice agilitypictures of Paju.
Rusina's page is open!


9.2.2004

Paju's agility results are now on site: 14 competitions and no disqualifications. Way to go!
Congratulations Johanna for your homepages: Kennel Vauhtihirmun
Some new links and little updates on pages. Rusina's own page is coming soon...
7.2.04 Happy Birthday Team-A, already 6 years!


26.1.2004

26.1.2004 

Happy Birthday to Team-C!!

Sad news. Unfortunately Putte was hit by a car and died in December. Our sympathy to family Lonkila.


5.1.2004

New pages: Charactertest results (Pyrenenan Sheepdogs tested in Finland) & 
Results of foster dogs (at first show results). Some little updates on pages.


21.12.2003

10 Questions to Silvia Trkman <finnish> <english>


*  *  *
Joyeux Noël
Merry Christmas
God Jul
Hauskaa Joulua


7.12.2003

6.12.2003 Winner 2003 Show, Helsinki

Peppi got VERY GOOD and she was second  in youngclass, Vilma got EXL and she was third in championclass.

29.-30.11.2003
Paju did a great job in agility: two 0-results and she moved to class 3. Paju is almost 2 years and she started compete in August.  Well done!

Rusina's official hips are A/A :)))


18.11.2003

18.11.2003

Rusina has been spayed and x-rayed today. Hips are unofficially A/A, now we are waiting for the official opinion. Anyway I'm very happy of this C-litter's bones!

16.11.2003 Jyväskylä Int. Show
Kupru got GOOD and Vilma got EXL and CACIB and she was BOB.


19.10.2003

Arttu has been x-rayed, results are good: elbows 0/1 and hips B/B.


24.9.2003

New photoes of Sohvi.

20.-21.9 Helsinki Agility

Paju did two 0-results and she step now to class 2 - Yehaa!

Congratulations Paju and Soile!


9.9.2003

Paju visited photographer - lots of snaps!!!
Some new links and photoes of Vilma.

7.9.2003 Nummela Agility

Paju did her first 0-result, she finish in second place! 


19.8.2003

New photoes of Arttu.

16.8. Kouvola & 17.8. Lohja

Paju start her agility career! First competition; 5 penalty points and she finish in third place, second was 5/5. She compete in medium (midi) class.

17.8.2003 Aura Dog Show
Sohvi got VERY GOOD!
Congratulations Paju and Sohvi!


13.8.2003

6.8.2003 Fia had her 10 years party! Happy Birthday to our grandmother!

3.8.2003 Sundsvall, Sweden, Int. Dog Show
Vilma got CERT, CACIB and she was BOB. Now she is Swedish Champion!
9.8.2003 Valkeakoski, Vilma won agility midi2 class.

20.7.2003

New photoes of Sohvi and Kapu.

Also Sohvi's hips are A/A! Great!!


8.7.2003

6.7.2003 Ylöjärvi Dog Show

Paju got EXCELLENT, her first CERT and she was BOB!

Fasu was in his first dog show and he got VERY GOOD. 

5.7.2003 Lempäälä Special Show for Pyrenenan Sheepdogs
Sohvi and Paju got EXCELLENT.
Congratulations Sohvi, Paju and Fasu!


29.6.2003

28.6. Ulvila Dog Show

Sohvi got VERY GOOD!

She has been x-rayed, waiting for the results...


14.6.2003 Laukaa Dog Show
Kupru got EXCELLENT and his first CERT in junior class, he was also BOS. Congratulations!


25.5.2003
Thermacamphotoes of Alma and Fia - just for fun! Some notes of Kai Skuttnab's lecture.


18.5.2003 Harjavalta Dog Show

 Sohvi got EXCELLENT and her first CERT in junior class. Congratulations!


13.4.2003
Some new photoes, most of Team-C.


24.3.2003

Peppi has been x-rayed, She has healthy and strong bones; hips A/A and elbows 0/0!